Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΜΕ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ & ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ


ntavoutoglou
Θέμα ωρών ήταν το «χτύπημα» της Τουρκίας στην Κύπρο. Όπερ και εγένετο.
Θέμα διχοτόμησης της Κύπρου σε ό,τι αφορά τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η Κύπρος πασχίζει να ανακτήσει τον βηματισμό της, μετά τη θύελλα που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup.
Ειδικότερα, αυτά αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα στην Αγγλία και στην Σουηδία στις 23 Μαρτίου ο Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως προκύπτει από δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους στην Τυφλίδα.
Με την επιστολή ζητά τη διχοτόμηση του νησιού σε περίπτωση που συνεχιστεί, όπως κατηγορεί τους Ελληνοκυπρίους, η μονομερής εκμετάλλευση των κοιτασμάτων με αφορμή την κρίση.
Ζητά να επιταχυνθεί η πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του κυπριακού ούτως ώστε η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων να γίνει από την ενωμένη Κύπρο. Αν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί λέει στην επιστολή ο Τούρκος υπουργός, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή με τους Τουρκοκυπρίους, η οποία θα διαχειριστεί την εκμετάλλευση μέχρι την οριστική επίλυση.
Αν οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν την μονομερή εκμετάλλευση αυτό σημαίνει ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να κάνουν εκμετάλλευση στην δική τους πλευρά, κάτι που θα οδηγήσει στην διχοτόμηση του νησιού, όπως λέει.
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να δοθεί απάντηση από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό του, σύμφωνα με πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Από "spirospero".

Σχόλιο
Η Τουρκία επιχειρεί αναταράξεις στην ΝΑ περιοχή της Μεσογείου. Φυσικά έχει τις πλάτες των ΗΠΑ οι οποίες ΗΠΑ έκαναν μια κίνηση για να προασπίσει τα συμφέροντά τους. Αποκατέστησαν τις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ για το θέμα της ΑΟΖ και των πετρελαίων. Οι εγχώριοι πολιτικοί μας-οικέτες των Αμερικανών, λόγω της ανυπαρξίας αναστήματος και θάρρους, έπαιξαν εκπληκτικά τον ρόλο τους. Οι Έλληνες έπρεπε πρώτοι να σπεύσουν σε συμφωνία με Κύπρο και Ισραήλ. Έτσι θα στριμωχνόταν η Τουρκία. Αλλά η μεν ηγεσία της Ελλάδος είναι αμερικανόδουλη και η δε ηγεσία του Ισραήλ μισελληνική-ανθελληνική.
Τώρα στριμώχθηκε και η χώρα μας και η Κύπρος μας. Και αν η Κύπρος δεν υποταχθεί στις ορέξεις των Γερμανών και των ΗΠΑ θα ξεσπάσει ΠΟΛΕΜΟΣ! Ευχόμαστε να διαψευστούμε. Αλλά η κατάσταση οδεύει προς εκεί ολοταχώς. Τώρα, ο Νταβούντογλου απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο και προαναγγέλλει διχοτόμηση!!! Και η Ελλάδα δεν έχει κανένα σύμμαχο εκτός από την Ρωσία. Η οποία Ρωσία κοιτά με δυσπιστία την Ελλάδα. Είχε δίαυλο επικοινωνίας με τον Μακαριστό Πέτρο Ζ΄ Αλεξανδρείας. Του έριξαν το αεροπλάνο. Τον Χριστόδουλο. Τον δολοφόνησαν. Τον Καραμανλή. Θα τον δολοφονούσαν. Τον Εφραίμ. Τον φυλάκισαν. Το Βατοπέδι, ειρήσθω εν παρόδω, δικαιώθηκε! Επρόκειτο για πολιτική δίωξη. Ήταν η Ιερά Μόνη στην οποία θα συζητούσαν για την ΑΟΖ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Καραμανλής, Χριστόδουλος, Εφραίμ, Πούτιν. 
Η Ρωσία κοιτά με δυσπιστία την Ελλάδα. Και είναι δύσκολος και επώδυνος ο δρόμος της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ θα βάλει χιλιάδες εμπόδια. Απειλή με δολοφονία. Η 1/4 της ΚΟ του κόμματος θα πουληθεί στους Αμερικανούς. Πάει η δουλειά, χάλασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου