Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ



Με αφορμή την ανάρτηση για τη μαρτυρία νέου που σταμάτησε ν' ακούει χέβι - μέταλ μετά από επισκέψεις του στο Άγιον Όρος, ξεκίνησε μια ολόκληρη συζήτηση με θέμα «Ποια μουσική πρέπει ν' ακούει ο Ορθόδοξος Χριστιανός», στην οποία αισθάνομαι την ανάγκη να συνεισφέρω ορισμένες σκέψεις.
Καταρχήν, ας μην θεωρήσουν κάποιοι πως με τα όσα θα ακολουθήσουν, επιζητώ να επιβάλω τη μουσική που θ' ακούει ο καθένας: Κάθε άλλο! Αυτές είναι προσωπικές επιλογές όλων μας, για τις οποίες όμως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, ακόμα κι αν κάποιοι...βαφτίζουν το κρέας ψάρι, η Ροκ μουσική ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ! Τι να κάνουμε δηλαδή;;;
Γιατί; Διότι πολύ απλά εξαγριώνει τον άνθρωπο, περνάει υποσυνείδητα μηνύματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Θεού (και πολλές φορές υπέρ του Σατανά), ενώ ως είδος μουσικής δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, αφού είναι μια πρωτόγονη ανάμειξη άναρθρων κραυγών, κακόηχων οργάνων και ατάλαντων τραγουδιστών!
Για να δείτε - όσοι ακούτε τη συγκεκριμένη μουσική - πόσο άσχημα σας επηρεάζει, δοκιμάστε να κάνετε το εξής απλούστατο: Ακούστε 1 - 2 - 3 ώρες τη μουσική αυτή δυνατά. Κατόπιν, πηγαίντε σε μια Εκκλησία και προσπαθείστε να συγκεντρωθείτε και να ηρεμήσετε. Ή εναλλακτικά, δοκιμάστε να συζητήσετε σε φιλικό τόνο με αγαπημένα σας πρόσωπα.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ!!! ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Θα αισθάνεστε σαν άγρια θηρία στο κλουβί, σαν ναρκομανείς που ζητάνε ξανά τη "δόση" τους, δηλαδή να ξαναβυθιστούν στην αγριότητα της ροκ!
"Και τι ν΄ακούμε δηλαδή";, θα ρωτήσουν πολλοί. Καταθέτω τις προτάσεις μου:
- ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ, ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ! Είναι η πραγματική ανθρώπινη μελωδία, το αποκορύφωμα της μουσικής τέχνης! Όποιος έχει βρεθεί σε συναυλία κλασικής μουσικής, καταλαβαίνει τι εννοώ...!

- ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Ακόμα κι αν δεν πολυπιστεύετε! Ακούστε και θα με θυμηθείτε! Είναι Η ΘΕΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ, που εκτός των άλλων έχει τις ρίζες τις στην αρχαία Ελλάδα! Ένα πολύ μικρό δείγμα:

Άραγε, άνθρωποι ψέλνουν ή άγγελοι...;;;

- ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! Ναι! Κάποιοι με ειρωνεύτηκαν γι' αυτή την πρόταση, αλλά δεν πειράζει! Αυτά είναι η Παράδοσή μας! Η Λαϊκή μας Κληρονομιά! Η εξιστόρηση Ηρώων, Αγώνων, Καημών και Κατορθωμάτων των Ελλήνων! Αν ξέρετε και να τα χορεύετε, είναι βέβαιο πως θα διασκεδάζετε αφάνταστα!

- ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ! Προσωπικά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα Κρητικά, λόγω και καταγωγής:


- ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! Όχι τα χυδαία και τα εκμοντερνισμένα "καψουροτράγουδα", αλλά τα παλιά και αγαπημένα. Δύο μικρά παραδείγματα:

- ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΣ! Αν και δεν είμαι οπαδός της συγκεκριμένης μουσικής, εντούτοις τραγούδια σαν κι αυτό ωφελούν, ιδιαίτερα τους νέους:

- Αν δεν μπορείτε την κλασική μουσική, ακούστε "εκμοντερνισμένες" ορχηστρικές διασκευές από σύγχρονους συνθέτες, όπως τα παρακάτω:

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΕΜΕΙ, ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Διαφορετικά, δεν αξίζει ν' ακούγεται!

Ο καθένας, φυσικά, είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του!

Υ.Γ. Ξέχασα: Αποφύγετε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ την λεγόμενη "ραπ", "r&b", "ποπ" και αντίστοιχη μουσική! Είναι υποπροϊοντα ψευτομουσικής υποκουλτούρας, στα οποία εκτός των άλλων γίνεται άγρια μασωνοσιωνιστική και αντιχριστιανική προπαγάνδα!


Από το "Ελλάς-Ορθοδοξία".

1 σχόλιο:

  1. αλλα ωφελιμα χιπ χοπ (καποιοι στιχοι ειναι σαν πατερικο κειμενο) σαν τον αρτεμη (σολο και σαν αρτεμης/ευθυμης) που προτεινεται παραπανω: γιαννος wu, σεραφειμ, ffc

    ΑπάντησηΔιαγραφή