Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

H EΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ


Προσκεκλημένος του Δημάρχου Κονίτσης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ελπίδας κ. Γ. Παπαδόπουλος απότισε φόρο τιμής στους πεσόντες στην θρυλική μάχη της Κονίτσης με τους ξενοκίνητους κομμουνιστοσυμμορίτες.
Με λαμπρότητα και με πλήθος κόσμου από όλη την Ήπειρο και όχι μόνο, τελέστηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 το αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες υπερασπιστές Στρατιωτικούς και Χωροφύλακες  στην θρυλική αυτή μάχη (25-12-1947 έως 3-1-1948)
Μετά τη Θεία Λειτουργία και εντός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κονίτσης, ο Ταξίαρχος ε.α. Ν.Δημητρίου εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας. 
Με ιστορική ακρίβεια και γλαφυρότητα αναφέρθηκε στη μάχη της Κονίτσης των Χριστουγέννων του 1947 και την επίθεση που δέχθηκε η Κόνιτσα από τους αντάρτες του αρχισφαγέα Μάρκου Βαφειάδη. Εξήρε την αντίσταση των υπερασπιστών και την ηρωική τους θυσία. Χάρη στη γενναιότητα των υπερασπιστών δεν αλώθηκε η Κόνιτσα και δεν δημιουργήθηκε η λεγόμενη ξεχωριστή κυβέρνηση "του βουνού".
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ.Ανδρέας έβγαλε μια πύρινη ομιλία. Εξήρε τη θυσία και αυτός των πεσόντων υπερασπιστών της Κονίτσης. Αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η ορθόδοξη Εκκλησία παρά το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο. Τέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανοιχτά εθνικά θέματα και κυρίως για το Βορειοηπειρωτικό.
Έπειτα λαός και κλήρος μετέβησαν στο μνημείο πεσόντων όπου έγινε τρισάγιο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου