Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΜΜΑΤΑ & ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ...

Κόμματα και αποκόμματα δημιουργούνται στον χώρο της δεξιάς. Σύνηθες φαινόμενο της συγκεκριμένης παράταξης από το 1974 από την στιγμή που ο Καραμανλής την κατακερμάτισε. Τώρα ιδρύθηκε το "Ελλήνων πρωτοβουλία". Tο όνομα του νέου σχήματος από τους πρώην ΑΝΕΛ.
Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού στο χώρο της Κεντροδεξιάς, με «αντιμνημονιακή κατεύθυνση».
Προσωρινός πρόεδρος του σωματείου, όπως αναφέρεται στο καταστατικό του, που κατατέθηκε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ορίστηκε ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Σταμάτης, ενώ μεταξύ των 21 ιδρυτικών μελών του νέου φορέα είναι ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας και μέχρι πρότινος γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Μιχάλης Γιαννάκης.
Συμμετοχή στην «Ελλήνων Πρωτοβουλία» αναμένεται, κατά πληροφορίες, να δηλώσουν το προσεχές διάστημα και οι πρώην βουλευτές κύριοι Γιάννης Μανώλης και Χρήστος Ζώης, που διαχώρισαν τη θέση τους από το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει πολύ σύντομα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με τους εκλεγμένους βουλευτές, υπό την σημαία των ΑνΕλ, Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Κουράκο και, ενδεχομένως, τον διαγραμμένο από τη ΝΔ κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Θα δούμε την πορεία του και θα κάνουμε την ανάλογη εποικοδομητική κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου