Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεχωριστή θέση στην Ιστορία κατέχουν οι Βασιλείς της Ελλάδος. Οι Βασιλείς της Ελλάδος ήταν 7 και ελπίζουμε ο 7ος που είναι ο Κωνσταντίνος θα επανέλθει σύντομα στον Θρόνο του για να αναστηθεί ο τελευταίος Ορθόδοξος θρόνος στην υφήλιο που είναι το προπύργιο, η ασφαλιστική δικλίδα, ο προστατευτικός θώρακας της Ελλάδος και του λαού της. 
Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε την πρώτη εβδομάδα του έτους στον Άγιο Βασίλειο τον Μέγα, τους Βασιλείς της Ελλάδος, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και θέματα της επικαιρότητας. 
Κατά την περίοδο της Βασιλευομένης Δημοκρατίας, η Ελλάδα γνώρισε ημέρες δόξας, εδαφικής επέκτασης και πολιτισμού. Έζησε όμως και δύσκολες και τραγικές στιγμές επειδή ορισμένοι πολιτικάντηδες-άνθρωποι των ξένων ήθελαν να γίνει το καπρίτσιο τους και συμπαρέσυραν μαζί με τις άθλιες επιδιώξεις τους και την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.
Ας ξεκαθαριστεί πως άλλες αρχές έχουν οι Βασιλείς και άλλες αρχές οι πολιτικοί. Οι Βασιλείς είναι γαλουχημένοι με τις Ελληνοχριστιανικές αξίες και παραδόσεις και με δημοκρατική παιδεία σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο και πειθαρχημένο που γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη, σεβασμός, αξιοπρέπεια και αρραγής οικογενειακή ενότητα. 
Αντίθετα οι πολιτικοί είναι φιλόδοξοι, σκέφτονται πως να εξυπηρετήσουν την τσέπη τους, να ικανοποιούν τις υλιστικές-ληστρικές τους ανάγκες. Δεν τους ενδιαφέρει πως θα αποκτήσουν αξιώματα, αρκεί να τα αποκτήσουν. Φυσικά υπάρχουν και ορισμένες-σπάνια ωστόσο-εξαιρέσεις.

Τα επόμενα άρθρα μας θα αφορούν ξεχωριστά για τον εθνομάρτυρα Γεώργιο Α΄, τον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄, τον ατυχή Αλέξανδρο Α΄, τον ηρωικό Γεώργιο, τον καλό και αγαθό Παύλο και τέλος τον Κωνσταντίνο ΙΓ΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου