Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΖΩΗ;

Φήμες για νέο κόμμα Ζώη. Ίσως το κόμμα Ζωή θα περιλαμβάνει τον Μαρκόπουλο και άλλους ή το αντίστροφο.
«Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να παρέμβουμε στις εξελίξεις» λέει για τους πρώην ΑΝ.ΕΛ. Για το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος της λαϊκής δεξιάς προϊδέασε, ουσιαστικά, ο Χρήστος Ζώης, με όσα είπε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τα επόμενα βήματα του ίδιου, και των άλλων στελεχών και βουλευτών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Βρεθήκαμε για να αποχαιρετιστούμε, για να ευχηθούμε ο ένας στον άλλο, για να κάνουμε έναν απολογισμό των όσων ζήσαμε. Τους ρόλους για τον καθένα μας τους προσδιορίζει και τους αποδίδει η κοινωνία», είπε ο κ. Ζώης, κληθείς να σχολιάσει το τραπέζι στο οποίο βρέθηκε ο ίδιος και άλλα πρώην στελέχη των ΑΝ.ΕΛ, καθώς και βουλευτές που δεν ανήκουν πια στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είμαι σε θέση να σας πω τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε, αλλά το ενδιαφέρον για τη χώρα μας είναι γνήσιο. Είναι αυτό που μας οδήγησε πέρυσι να έχουμε μια κορυφαία διαφωνία και να πληρώσουμε το κόστος αυτής της διαφωνίας με τον κ. Σαμαρά», τόνισε, για να προσθέσει:«Επομένως, δικαιούμαστε να έχουμε άποψη και την επόμενη μέρα και να προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να παρέμβουμε στις εξελίξεις. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα δικά μας θέλω, αλλά και με τα θέλω της κοινωνίας».
Νέο κόμμα "έψηναν" καθώς φαίνεται οι ανεξάρτητοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη συνάντηση τους στις 19 Δεκεμβρίου σε εστιατόριο στο Μοναστηράκι. Στόχος τους είναι η συγκρότηση μιας Κ.Ο. στην οποία απαιτούνται τουλάχιστον δέκα βουλευτές, ώστε μετά τις γιορτές να μπορούν να την ανακοινώσουν. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα ονόματα για το νέο κόμμα , είτε από βουλευτές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ., από τους διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης.
Ο κ. Ζώης κατέληξε εγγράφοντας υποθήκες συνεννόησης για κοινή πορεία στο μέλλον των σημερινών «ανένταχτων», λέγοντας: «Συμφωνήσαμε ότι θα ξαναβρεθούμε, θα συζητήσουμε, θα δούμε πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος αυτές τις κινήσεις και αν υπάρχει χώρος να διατυπώσουμε πιο οργανωμένα τις απόψεις μας. Και θα το κάνουμε.

Ένα νέο κόμμα μας έλειπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου