Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (21)

                                             Μέρος ε΄: 2008-2012

  Η Ελλάδα επιλέχθηκε για να παίξει τον ρόλο του κράτους-μέλους σε πτώχευση της ΕΕ, προκειμένου να "δημιουργήσει" το μεγάλο πρόβλημα, για το οποίο η ΕΕ πρόκειται σύντομα. Να "βρει" την "λύση" σύντομα... 4 χρόνια έχει ξεσπάσει μία τεχνητή οικονομική κρίση. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο καταστροφολογίας. Πρέπει να πτωχεύσει πρώτη και να ακολουθήσουν οι χώρες της Νοτίου Ευρώπης... Έχουν βρεθεί τα κατάλληλα πολιτικά τζάκια που πραγματοποιούν το ξεπούλημα και τον διαμελισμό της Πατρίδος μας και του Ελληνισμού.

  Σχέδιο Ελληνική Κρίση
  Το Σχέδιο Ελληνική Κρίση είναι σχέδιο του διεθνούς σιωνισμού με σκοπό την πτώχευση πρώτα της Ελλάδος (ως πειραματόζωο) και των χωρών του Νότου. Έπειτα η δημιουργία μία ένωσης μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ καταργουμένης της ΕΕ υπό την επωνυμία "Ένωση" και ολοταχώς για την εφαρμογή του 24ου πρωτοκόλλου της Σιών! 

Κώστας Καραμανλής
  Στις 24 Οκτωβρίου 2008 σημειώθηκαν απώλειες $ 3,2 τρις στην Ευρασία, ενώ ξένοι επενδυτές έσπευσαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις στην Ελλάδα. Ο Γενικός Χρηματιστηριακός Δείκτης των Αθηνών έπεσε κάτω από τις 1.800 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1989, παρά τα πραγματικά κέρδη που εμφάνιζαν οι ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα σημειώθηκαν απώλειες 24 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του 2008, μέσα σε 24 μέρες.
  Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή δεν έκανε σοβαρές προσπάθειες για να διαχειριστεί την κατάσταση και το χρέος. Ο Καραμανλής τότε, λόγω των σχέσεων που εγκαινίασε με την Ρωσία, ξεφεύγοντας από τις εντολές των Αμερικανών, απειλήθηκε από τους τελευταίους στις 19 Φεβρουαρίου 2009 πως θα τον δολοφονήσουν! Από εκείνη την ημέρα μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2008 ο Καραμανλής βρισκόταν υπό καραντίνα. Το Σχέδιο για την δολοφονία του λεγόταν "Πυθία 1" και προέβλεπε 4 κύρια σημεία: πολιτική αποσταθεροποίηση (υπόθεση μονής Βατοπεδίου), επιχειρηματική αποσταθεροποίηση (υποβάθμιση ελληνικής οικονομίας), κοινωνική αποσταθεροποίηση (κοινωνική αναταραχή και τρομοκρατικές ενέργειες τον Δεκέμβριο του 2008 με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου) και προβλήματα στην εξωτερική πολιτική,  (σχέσεις με την Ρωσία, αγωγός φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κλπ).
  Τον Ιούνιο του 2009, ο Καραμανλής και ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου ξεκίνησαν συζητήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν οι οποίες έμειναν ημιτελείς. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα αριστερά κόμματα οργάνωναν συνεχώς απεργίες. Ο Καραμανλής κήρυξε πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2009.
Τζέφρυ Παπανδρέου
  Στις 26 Σεπτεμβρίου 2009, ο Στρος Καν ενημέρωσε τους Καραμανλή, Παπανδρέου και διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Προβόπουλο. Εν τούτοις, το ΠαΣοΚ (που ήταν ανεβασμένο στις τεχνητές δημοσκοπήσεις και η πλειοψηφία των μεγάλων καναλιών προπαγάνδιζαν υπέρ του) κατεβαίνει άτυπα στις εκλογές με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" υποσχόμενο αυξήσεις μισθών, συντάξεων κλπ. Στις εκλογές ο Παπανδρέου κερδίζει και στις 7 Οκτωβρίου ορκίζεται αυτός και η κυβέρνησή του. Υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Εκλεκτός των Αμερικανών στον "πόλεμο" ευρώ-δολαρίου ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο του 2009 έκανε συζητήσεις με τον Στρος Καν για την είσοδο της Ελλάδος στο ΔΝΤ. Η μόνη αφορμή ήταν το έλλειμμα το οποίο τότε πλησίαζε στο 3,9%. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου το αυξάνουν τεχνικά στο 12% και τον Απρίλιο του 2010 ανακοινώνει την είσοδο της Ελλάδος στο ΔΝΤ! Η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είχε δεχθεί 3 συμφέρουσες προτάσεις δανεισμού από τις 7 Σκανδιναβικές χώρες, την Ρωσία και την Κίνα.

  Οικονομική πολιτική
  Τον Φεβρουάριο του 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου έλαβε τα πρώτα μέτρα λιτότητος. Για τον δημόσιο τομέα που περιλάμβαναν πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων 10%, περικοπές υπερωριών και οδοιπορικών. 

  Το δεύτερο πακέτο μέτρων λαμβάνεται τον επόμενο μήνα και προβλέπει:
  • Μείωση 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας
  • Μείωση 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου
  • Μείωση 7% στις αποδοχές υπαλλήλων ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΙΔ
  • Αύξηση ΦΠΑ από 4,5 στο 5%, από 9 στο 10%, από 19 στο 21%
  • Αύξηση 15% στον φόρο της βενζίνης
  • Επιβολή επιπλέον 10% έως 30% στους (ήδη υπάρχοντες) φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
  • Επαναφορά τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα (είχαν καταργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2003), ακόμα και στα μικρότερου κυβισμού.
  • Επέκταση των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, ακόμα και στα μικρότερα.
  Το τρίτο πακέτο μέτρων τον Μάιο του 2010 και έπειτα μπήκε στο ΔΝΤ.
  • Αντικατάσταση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων με επίδομα 500 Ευρώ σε όλους όσους έχουν αποδοχές μέχρι 3.000 Ευρώ και πλήρης κατάργησή των δύο μισθών για μεγαλύτερες αποδοχές
  • Αντικατάσταση 13ης και 14ης σύνταξης με επίδομα 800 Ευρώ για συντάξεις ως 2500 Ευρώ.
  • Περαιτέρω περικοπή επιδομάτων 8% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και 3% στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ όπου δεν υπάρχουν επιδόματα.
  • Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από 21% σε 23%, του μεσαίου από 10% σε 11% (από 1η Ιουλίου 2010) και από 11% σε 13% (από 1η Ιανουαρίου 2011) και αντίστοιχα του χαμηλού στο 6,5% (από 1η Ιανουαρίου 2011).
  • Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%
  • Αύξηση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων
  • Πρόσθεση ενός επιπλέον 10% στους φόρους εισαγωγής επί της αξίας των περισσότερων εισαγόμενων αυτοκινήτων.
  Μνημόνια
Η Τρόικα
  Στην Βουλή έρχεται το περίφημο μνημόνιο το οποίο ήταν δανειακή σύμβαση μεταξύ Ελλάδος-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και προέβλεπε την επιτήρηση-υποδούλωση της χώρας μας από μία ομάδα εκλεκτών του ΔΝΤ την τριμελή τρόικα των Τόμσεν-Μαζούχ-Τράα. Ενώ έπρεπε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ & του ΛαΟΣ. Επίσης, έχουν ψηφιστεί ένα Μεσοπρόθεσμο (Ιούνιος 2011), Πολυνομοσχέδιο (Οκτώβριος 2011) και το Μνημόνιο 2 (Φεβρουάριος 2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου