Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (18)

                                               Δ΄ Μέρος 1989-2008

  Η περίοδος αυτή θα χαρακτηριστεί ως "καλή". Ο λαός πλέον συνήθισε σε μία νέα κατάσταση υπερδανεισμού, υπερκαταναλωτισμού, υλιστικών προτύπων και πλούσιας ρουσφετολογίας. Η οικογενειοκρατία συνεχίζεται αλλά το πολιτικό προσωπικό σιγά-σιγά αλλάζει. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει νέους εχθρούς: τα Σκόπια και διατρέχει κίνδυνο διαμελισμού! Σε μία νέα εποχή διεθνών συσχετισμών θα ξεκινήσει σιγά-σιγά η παγκοσμιοποίηση. Στα Βαλκάνια θα δημιουργηθούν νέα κράτη και η πρώην Σοβιετική Ένωση διασπάται. Στην Ευρώπη θα υπάρξει ως ενιαίο νόμισμα το ευρώ και την εποχή αυτή θα διακόψει μία κρίση...

  Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τζαννετάκη, ο Σαρτζετάκης διορίζει υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Γρίβα. Οι εκλογές διεξάγονται τον Νοέμβριο του 1989 και νικητής αναδεικνύεται πάλι η ΝΔ αλλά χωρίς αυτοδυναμία (148 έδρες). 2ο το ΠαΣοΚ με 128 έδρες, 3ος ο Συνασπισμός με 21 και ακολουθούν με 1 βουλευτή αντίστοιχα οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί και η Εμπιστοσύνη (κόμμα μουσουλμάνων).
  Μετά από διαβουλεύσεις και εσωκομματικά παιχνίδια, σχηματίζεται οικουμενική κυβέρνηση ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΣΥΝ & ΚΚΕ υπό τον Τραπεζίτη Ξενοφώντα Ζολώτα. Η κυβέρνηση Ζολώτα, δια πρωτοβουλίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας (από τον ΣΥΝ) Γιάννη Δραγασάκη λαμβάνει τα πρώτα μέτρα λιτότητος και αρχίζει να προσφεύγει στον εξωτερικό δανεισμό για την πληρωμή μισθών και συντάξεων επειδή δεν επαρκούσαν τα χρήματα του κράτους.
  Τον Απρίλιο του 1990 διεξάγονται εκλογές και η ΝΔ λαμβάνει 150 έδρες και δεν μπορεί πάλι να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο βουλευτής της ΔΗμοκρατικής ΑΝΑνέωσης Θ. Κατσίκης δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης σχηματίζει με οριακή πλειοψηφία κυβέρνηση.
  Τον επόμενο μήνα επανεκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κων/νο Καραμανλή.

  Δόγμα Σόνενφελντ & Σχέδιο Fedora
  Το Δόγμα Σόνενφελντ του 1958 ήθελε, σε περίπτωση νέας παγκόσμιας σύρραξης, η γραμμή άμυνας της Ελλάδος να τοποθετείτο στο ύψος του Ολύμπου, δήθεν για καθαρά στρατιωτικούς λόγους. Ωστόσο σε καμία άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν είχε προβλεφθεί τέτοιας μορφής a priori παραχώρηση εθνικού χώρου, που θα έφερνε την πατρίδα μας στα πριν από τους πολέμους 1912-13 όριά της. Το ίδιο ακριβώς υποστήριζε ο Άρης Βελουχιώτης που ήθελε τα σύνορα της Ελλάδος μέχρι τον Όλυμπο.
  Το 1983 γνωστοποιήθηκε στον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ το σχέδιο διαμελισμού της Ελληνικής επικράτειας και του Ελληνισμού, το "Σχέδιο Fedora". Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίας καθώς και η ηγεσία του ΝΑΤΟ έχει εγκρίνει με τον τεμαχισμό της Πατρίδος μας.
  Το Σχέδιο Fedora προβλέπει την δημιουργία σκοπιανικού κράτους με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και με απώτερο σκοπό την απορρόφηση και της υπόλοιπης Ελληνικοτάτης Μακεδονίας. Επίσης, προβλέπει την συνεκμετάλλευση των πετρελαίων στο Αιγαίο από τις 1 Ιανουαρίου 1994 και έπειτα με υπόδειξη των πολιτικών αρχηγών της Αθήνας. Την εκδίωξη του Ελληνικού πληθυσμού από την Βόρειο Ήπειρο και των ελληνικών και τουρκικών πληθυσμών από την Κύπρο με σκοπό το νησί να γίνει μία απέραντη αποικιοκρατία (με βάσεις κλπ) των ΗΠΑ. Και η εντολή των "συντακτών" και "εγκρινόντων" το Σχέδιο Fedora είναι "Πετσοκόψτε την Ελλάδα".

  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει υποψηφιότητα για την συμμετοχή της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίπαλος η Ατλάντα. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος (επίτιμο μέλος ως πρώτος ολυμπιονίκης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) προσπαθεί να επιτύχει τον σκοπό αυτόν. Εξ άλλου και κατά καθολική παράκληση όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Μέσα σε 48 ώρες επισκέπτεται 6 πρωτεύουσες ανατολικών χωρών. Η Ελλάδα απέτυχε.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη
  Ο Μητσοτάκης προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων (π.χ. ΑΓΕΤ) και αλλαγές στην παιδεία που αποδοκιμάστηκαν από τα αριστερά κόμματα.  Θα υπάρξει μάλιστα και νεκρός από στέλεχος της ΝΔ: ο κομμουνιστής καθηγητής Τεμπονέρας. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εκτοξεύει στα ύψη και αυτή το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα. Επίσης, ο Μητσοτάκης επικρίνεται (αλήθεια ήταν) για αρχαιοκαπηλία έχοντας βυζαντινές εικόνες και άλλα ανεκτίμητης αξίας είδη.
  Το 1991 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα ελληνοαλβανικά σύνορα και εμφανίζεται "σκληρός" το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τα οποία απαιτούσαν να ονομαστούν "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Ωστόσο ο Σαμαράς παρουσιάζεται ως σκληρός στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με σκοπό να συγκρουστεί με τον Μητσοτάκη, ο οποίος τελικά τον απομακρύνει από Υπουργό Εξωτερικών. Στο τέλος ο Σαμαράς αποχωρεί από την ΝΔ.
  Το «Σκοπιανό» προκαλεί τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Καραμανλή το πρώτο εξάμηνο του 1992. Στην Βόρεια Ελλάδα ξεσπούν τεράστιες πατριωτικές διαδηλώσεις με συμμετοχή εκατομμυρίων κόσμου που αντέδρασαν στην πολιτική των Σκοπίων η οποία πολιτική στηριζόταν σε "αμερικανικές πλάτες"... Ο Μητσοτάκης πετυχαίνει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Λισαβόνας να υιοθετήσει πλήρως τις ελληνικές θέσεις. Οι Η.Π.Α. και η Ρωσία παρά την απόφαση της Συνόδου της Λισαβόνας επειμένιουν στην εξεύρεση λύσης ουσιαστικά υπέρ των Σκοπίων, αρχή της οποίας ήταν η είσοδος των Σκοπίων στον Ο.Η.Ε. με το προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Π.Γ.Δ.Μ - F.Y.R.O.M).


  Συνθήκη Μάαστριχ & Συμφωνία Σέγκεν
  Η Συνθήκη του Μάαστριχ υπογράφεται στο Μάαστριχ της Αυστρίας τον Φεβρουάριο του 1992 από τις 12 κράτη-μέλη της ΕΟΚ, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με υπογραφή Σαμαρά & Χριστοδούλου, όπου θέτονται οι βάσεις για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργώντας την ΕΟΚ και η ισχυροποίηση της σε αρμοδιότητες και επεμβάσεις με αποτέλεσμα τον περιορισμό της εθνικής ανεξαρτησίας των υπογραφομένων χωρών. Επίσης, καθιερώνεται ως ενιαίο νόμισμα στα κράτη-μέλη της ΕΕ το ευρώ, το οποίο ήταν αποτέλεσμα του ξένου κέντρου εξουσίας Ευρωπαϊκή Στρογγυλή Τράπεζα Βιομηχάνων. Την συνθήκη επικυρώνουν ΝΔ-ΠαΣοΚ-ΣΥΝ και καταψηφίζεται από το ΚΚΕ.  
  Η Συμφωνία Σέγκεν προβλέπει κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία. Στην Ελλάδα αρχίζει να ισχύει από το 1992.

  Σαμαράς-Μπίλντεμπεργκ-Πολιτική Άνοιξη
  Η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ το 1992 έγινε στην γαλλική πόλη Εβιάν. Ήταν εκεί άνθρωποι της εξουσίας, από ολόκληρο το δυτικό κόσμο: βασίλισσες, πρωθυπουργοί, μεγιστάνες... ανάμεσά τους κι ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός. Ο Αντώνης Σαμαράς. Εκεί πήρε ορισμένες εντολές και την υπόσχεση πως θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος μετά από 15 χρόνια.
  Τον Ιούνιο του 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη ένα κόμμα που πρέσβευε την "πολιτική υπέρβαση". Τον Σεπτέμβριο του 1993 ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Σιμπιλίδης, προσεταιριζόμενος από τον Σαμαρά, άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση πέφτει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου