Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (16)

  Ο Καραμανλής πραγματοποιεί την λεγόμενη "αποχουντοποίηση" (1974-1978) όπου εκδιώκονται 300.000 δημόσιοι λειτουργοί από Υπηρεσίες και Πανεπιστήμια αντικαθιστάμενοι από κομμουνιστές. Οι κομμουνιστές επίσης με την άδεια του Καραμανλή εισβάλλουν στην δημόσια τηλεόραση και στην μεγαλύτερη μερίδα του τύπου.
  Κατά την πρώτη τριετία της διακυβέρνησης του (1974-1977). Στον οικονομικό τομέα προχώρησε στις πρώτες κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων ενώ στον εξωτερικό τομέα συνέχισε την πολιτική του απριλιανού καθεστώτος στα ανοίγματα επαφών με τις κομμουνιστικές χώρες. Ας σημειωθεί πως η ελληνική γλώσσα δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα από τον 33ου βαθμού μασόνο Υπουργό Παιδείας Γ. Ράλλη που θεσμοθέτησε μία ιδιόρρυθμη δημοτική και κατάργησε την διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο. Φυλακίστηκαν αξιωματικοί και διαλύθηκαν τα Σώματα Ασφαλείας και η ΜΟΜΑ.
Η υπογραφή της ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ
  Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1977 η ΝΔ κερδίζει και πάλι με 171 έδρες, το ΠαΣοΚ 2ο με 93 βουλευτές και ακολουθούν τα κόμματα ΕΔηΚ (=πρώην ΕΚ/ΝΔ), ΚΚΕ, το φιλοβασιλικό κόμμα Εθνική Παράταξη, το αριστερό κόμμα ΣΠΑΔ υπό τον Ηλιού και το Κόμμα των Νεοφιλελευθέρων υπό τον Μητσοτάκη. Κατά την δεύτερη τριετία του (1977-1980), ο Καραμανλής ήρε το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, παρά τις προσπάθειες του Βασιλέως Κωνσταντίνου να το διατηρήσει. Όμως, το μεγαλύτερο  του επίτευγμα-στόχος ζωής για τον ίδιο ήταν η ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ-υποτελές πλέον όργανο των ΗΠΑ (28 Μαίου 1979)! 
  Σε ένα έτος (Μάιος 1980) ο Καραμανλής θα πραγματοποιήσει και τον άλλο του στόχο: θα γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του Κόμματος Νεοφιλελευθέρων και τις εξαγορασμένες της Εθνικής Παράταξης και άλλων. Ταυτόχρονα, ο Καραμανλής προωθεί τον Ράλλη ως νέο πρωθυπουργό φοβούμενος τις φήμες πως θα ίδρυε φιλοβασιλικό κόμμα. Ο Ράλλης με 88 ψήφους έναντι 84 του Αβέρωφ στην ΚΟ της ΝΔ επιλέγεται ως νέος πρωθυπουργός.
  Ο επίλογος αυτής της διακυβέρνησης ήταν η πλήξη της Ορθοδοξίας, της γλώσσας, των χαρακτηριστικών για το Έθνος μας αρετών (π.χ. οικογενειακή ενότητα, σεβασμός σε γονείς, δασκάλους, τρίτη ηλικία κλπ).
  
  Δολοφονία Παναγούλη
  Ο Αλέκος Παναγούλης δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά από την τελευταία του συνέντευξη στην οποία ανέλυε τους λόγους της αποχώρησής του από την ΕΚ/ΝΔ. Σε εκείνη την συνέντευξη είχε δηλώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο νούμερο 1 πράκτορας των αμερικανών και πως όσο αυτός ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα γινόταν ποτέ πρωθυπουργός. Επίσης είχε ανακαλύψει ένα φάκελο που περιείχε βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ του Ιωαννίδη και πολιτικούς που συνεργάστηκαν με το καθεστώς των Συνταγματαρχών. Σε καλοστημένο μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα χάνει την ζωή του. Ήταν πρωτομαγιά του 1976.

  Δολοφονία; ή θάνατος της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Η κηδεία της.
  Η Βασίλισσα-Μητέρα Φρειδερίκη πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς (ή δολοφονείται) τον Φεβρουάριο του 1981 στην Μαδρίτη όπου και ζούσε με την κόρη της Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Τα τελευταία 8 χρόνια της ζωής της (από το 1973) η Φρειδερίκη μελετούσε τα ανατολικά θρησκεύματα και ειδικότερα τον Ινδουισμό. Παρέμεινε Ορθόδοξη Χριστιανή μέχρι τέλους. 
  Τελευταία επιθυμία της Βασίλισσας Φρειδερίκης ήταν να ταφεί στο κοιμητήριο του Τατοΐου δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της Βασιλέα Παύλο. Σεβόμενος την τελευταία επιθυμία της μητέρας του ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος προσπάθησε να συνεννοηθεί με την Ελληνική Κυβέρνηση. Η πρόταση του Βασιλέως Κωνσταντίνου ήταν να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και η ταφή να γίνει στο κοιμητήριο του Τατοΐου.
Ο Κων/νος προσκυνεί το ελληνικό έδαφος
  Η κηδεία της Βασίλισσας Φρειδερίκης αναδείχθηκε τις επόμενες ημέρες σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την εποχή, αφού από την πρώτη στιγμή έγινε έντονη προσπάθεια να παρουσιαστεί ως πολιτικό γεγονός. Έτσι ξεκίνησε μία οξεία πολιτική διαμάχη για τον αν θα έπρεπε ή όχι να επιτραπεί η ταφή της Βασίλισσας Φρειδερίκης στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Καραμανλής δεν θέλησε η κηδεία στην Ελλάδα και καθόριζε τις αποφάσεις του Ράλλη ο οποίος τελικά αποφάσισε τόσο η νεκρώσιμη ακολουθία όσο και η ταφή να πραγματοποιηθούν στο Τατόι την ίδια ημέρα και μετά την τέλεση της κηδείας ο Βασιλέας Κωνσταντίνος και η οικογένειά Του, θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα. Ακόμα η κυβέρνηση θα είχε μόνο τυπική-θεσμική εκπροσώπηση. Το Τατόι είχε αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας ώστε να μην μπορέσει να παραστεί κόσμος στην κηδεία ενώ είχαν επιστρατευτεί και θωρακισμένα αυτοκίνητα ώστε να είναι αδύνατη η προσέγγιση του Κοιμητηρίου. Παρ΄ όλες τις απαγορεύσεις πάνω από 25.000 πολίτες παρευρέθησαν στην κηδεία η οποία τελέστηκε στις 12 Φεβρουαρίου στο Τατόι.

  Το πραξικόπημα του 1981
  Η σύγκρουση Τριμερούς-Μπίλντεμπεργκ θα αποτρέψει πραξικόπημα στην Ελλάδα εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραπέμπεσαι εδώ: (ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ 1981).

  Εκλογές 1981
  Στις εκλογές του 1981 το ΠαΣοΚ αναδεικνύεται νικητής με 48% και 172 έδρες, 2η η ΝΔ του Γ. Ράλλη με 115 έδρες και το ΚΚΕ του Χ. Φλωράκη 13 έδρες. Έτσι σχηματίζεται η πρώτη “σοσιαλιστική” κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Ομιλία Α. Παπανδρέου σε προεκλογική του συγκέντρωση
  Το ΠαΣοΚ θα συνεχίσει τις αλόγιστες σπατάλες και θα αναδειχθεί βαρόνος του ρουσφετιού με τις προσλήψεις 880.000 υπαλλήλων στο δημόσιο την περίοδο 1981-1989 τα οποία γιγάντωσαν το κομματικό κράτος του ΠαΣοΚ. Στον οικονομικό τομέα θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις κατά 10%, θα εκμεταλλευτεί για το κομματικό συμφέρον τα ΜΟΠ (μεσογειακά προγράμματα της ΕΟΚ) ενώ ο προϋπολογισμός του 1983 θα παρουσιάσει ελλείμματα. Γρήγορα φάνηκε ο κίνδυνος πτώχευσης της ελληνικής οικονομίας ενώ στο σημείο υπερχρέωσης και χρεοκοπίας έφθασαν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέσα σε 8 χρόνια (1981-1989) ο πληθωρισμός υπερτετραπλασιάστηκε και ανεργία αυξήθηκε. Επίσης το δημόσιο χρέος από το 1981 που έφθανε στα 672 δισεκατομμύρια, το 1989 έφθασε στα 9 και πλέον τρισεκατομμύρια!
  Στον τομέα της παιδείας, εισήχθησαν οι κομματικές παρατάξεις στους χώρους των Πανεπιστημίων, καθιερώθηκε ως σχολική εορτή το αμερικανοκίνητο Πολυτεχνείο και καταργήθηκε το πολυτονικό με πρόταση του τέως βουλευτή του ΠαΣοΚ Βερυβάκη. Καταργήθηκε η σχολική ομοιομορφία στο σχολείο και η "βίτσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου