Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

1950-2012 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... (15)

                                           Γ΄ Μέρος 1974-1989

  Το νέο πολίτευμα που γεννάται στην Ελλάδα προβλέπει την τοποθέτηση 2 κύριων προσώπων σε συγκεκριμένους ρόλους. Του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως "Μεσσία" και του Ανδρέα Παπανδρέου ως "λυτρωτή" με αντιαμερικανικές ιδέες. Ο Καραμανλής πραγματοποίησε την από το 1963 φιλοδοξία του να γίνει Ανώτατος Άρχοντας της χώρας μας. Δύο πρωθυπουργοί που χαρακτηρίστηκαν μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες ενώ στην πραγματικότητα ήταν πράκτορες και εντολοδόχοι μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών ή πρεσβειών με συγκεκριμένες εντολές πίσω από τους οποίους κρύβεται και ένα καρτέλ! Το 1989 αλλάζουν οι συσχετισμοί και τα παγκόσμια δεδομένα με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και την ανατολή μίας νέας εποχής που θα σημάνει την αρχή του τέλους: της Παγκοσμιοποίησης...

  Στις 3 Μαΐου 1974 η NSA διαβιβάζει εντολή του Κεντρικού Συμβουλίου της προς τον αρμόδιο κλάδο της για άμεση εφαρμογή του σχεδίου Κίσινγκερ-NSA για άμεση επάνοδο στην Ελλάδα και ανάληψη της πρωθυπουργίας  από τον Κ. Καραμανλή, με μελλοντικό διάδοχό του τον Ανδρέα Παπανδρέου. Απαραίτητη και πρωταρχική προϋπόθεση και για τα δύο σκέλη ήταν η αποδοχή από μέρους τους του διαμελισμού της Κύπρου! Συμφώνησαν και οι δύο. Έτσι στην Ελλάδα θα εγκαθιδρυόταν μία αβασίλευτη "πειθαρχημένη οικογενειακή κομματοκρατία".
Η ορκωμοσία Καραμανλή
  Με την εισβολή του Αττίλα Ι στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Φαίδων Γκιζίκης κηρύσσει επιστράτευση και στο τεχνητό πανικόβλητο κλίμα ο Καραμανλής λαμβάνει εντολή από τον Κίσινγκερ να επιστρέψει στην Ελλάδα για να γίνει πρωθυπουργός. "Μετά βαΐων και κλάδων" το 90% του Ελληνικού λαού πανηγυρίζει την επιστροφή Καραμανλή στην χώρα (23 Ιουλίου 1974). Στην επιλογή αυτή διαφώνησαν αρχικά οι κομμουνιστές οι οποίοι τελικά συμφώνησαν όταν τους έταξαν ως αντίδωρο: την νομιμοποίηση του ΚΚΕ. Ο Καραμανλής ορκίστηκε ενώπιον του Γκιζίκη ως πρωθυπουργός αντί στον νόμιμο Ανώτατο Άρχοντα τον Βασιλιά και πίστη στο χουντικό Σύνταγμα του Δεκεμβρίου 1973. Σχηματίζει στις 25 Ιουλίου κυβέρνηση και δεν βοηθεί την Κύπρο σύμφωνα με το σχέδιο με την δικαιολογία πως "Η Κύπρος κείται μακράν".
  Τον Αύγουστο του 1974 ο Αττίλας ΙΙ εισβάλλει και πάλι στην Κύπρο όπου οι Τούρκοι καταλαμβάνουν το 37% του Κυπριακού εδάφους. Ο απολογισμός είναι φρικαλέος: χιλιάδες νεκροί και αγνοούμενοι, τεράστιες ζημιές, βομβαρδισμοί, καταστροφή! Ο Καραμανλής τον Σεπτέμβριο του 1974 τηρεί την υπόσχεσή του και νομιμοποιεί το ΚΚΕ.
  Πρέπει να σημειωθεί το γεγονός πως, ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε στις 28 Αυγούστου 1974 την έξοδο της Ελλάδος από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Αν αυτό συνέβαινε τότε, έπρεπε όλες οι αμερικανικές βάσεις να φύγουν από την Ελλάδα. Κίνηση για το θεαθήναι και την δημιουργία εντυπώσεων.

  Καρτέλ & δανειστές Καραμανλή-Παπανδρέου
  Ο Καραμανλής χρηματοδοτήθηκε από τον Ροκφέλερ δια του επιχειρηματία εν Παρισίοις Γ. Γκέρτσου 50.000.000 δολάρια, ενώ άλλα 80.000.000 προσέφεραν οι Τεξανοί πετρελαιούχοι προς βραχυπρόθεσμη παραμονή στην εξουσία και ίδρυσιν του κόμματος του. Συνολικά 130.000.000 δολάρια! Το τεκμηριώνει έγγραφο. Ο Καραμανλής επίσης προστατευόταν από το καρτέλ της STANDARD OIL. Έτσι ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία.
  Ο Α. Παπανδρέου χρηματοδοτήθηκε με 100.000.000 δολάρια από την Στρατιωτική Τράπεζα των Ροκφέλερ για την ίδρυση του ΠαΣοΚ και τις οδηγίες που ακολουθούσε ως κυβέρνηση! Από πίσω του κρυβόταν το καρτέλ της ARAMCO. Έτσι συστάθηκε το "αντιαμερικανικό" ΠαΣοΚ με τον ερχομό του Α. Παπανδρέου στην Ελλάδα (Αύγουστος 1974).

  Το δημοψήφισμα του 1974
  Τον Αύγουστο του 1974 η κυβέρνηση Καραμανλή επαναφέρει το Σύνταγμα του 1952 εκτός από τα άρθρα που αφορούσαν το πολίτευμα, πράγμα παράνομο αφού τα άρθρα αυτά ήταν μη μεταβλητά. Μετά τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 όπου η ΝΔ πήρε την πλειοψηφία, κηρύχθηκε δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος. Η πλευρά της Βασιλευομένης τελούσε υπό έμμεσο διωγμό ενώ καθημερινά οι 2 τηλεοπτικοί σταθμοί (ΕΡΤ & ΥΕΝΕΔ) είχαν κατακλυστεί από αντιβασιλικούς βουλευτές ή εκπροσώπους της συγκεκριμένης παράταξης. Δεν επιτράπηκε στον Κωνσταντίνο ο επανερχομός του στην χώρα για την εκπροσώπηση των φιλοβασιλικών, εκτός από δύο δεκάλεπτα τηλεοπτικά του διαγγέλματά που παιζόταν ανά εβδομάδα. Δωροδοκίες και προκηρύξεις είχαν "δούναι και λαβείν". Τα πραγματικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου "δημοψηφίσματος" της 8ης Δεκεμβρίου 1974 ήταν: 52% υπέρ της Βασιλευομένης & 48% υπέρ της Αβασίλευτης. Η εντολή που είχε δώσει η κυβέρνηση ήταν "αντιστροφή του αποτελέσματος σε περίπτωση νίκης της Βασιλείας". Τα αποτελέσματα αντιστράφηκαν και ύστερα από "μαγειρέματα" της αμερικανικής πρεσβείας ο Καραμανλής ανεκοίνωσε πως έλαβαν: 69% η Αβασίλευτη και 30% η Βασιλευομένη.

  Η νέα Βουλή είναι Αναθεωρητική και απαρτίζεται 4 κόμματα: την ΝΔ 220 έδρες, ΕΚ-Νέες Δυνάμεις υπό τον Γεώργιο Μαύρο 60 έδρες, το ΠαΣοΚ 12 έδρες και η Ενωμένη Αριστερά που αποτελείτο από ΚΚΕ-ΕΔΑ υπό τον Ηλία Ηλιού 8 έδρες. Από τον Ιούνιο του 1975 ισχύει νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα υπερψηφισμένο μόνο από τους 219 βουλευτές της ΝΔ και τον ίδιο μήνα εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κων/νο Τσάτσο.
  Επίσης ξεκίνησε η δίκη των πρωταιτίων για την ενέργεια της 21ης Απριλίου, το Πολυτεχνείο και τα γεγονότα της Κύπρου όπου Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος καταδικάστηκαν σε θάνατο αλλά η ποινή μειώθηκε από τον Καραμανλή σε ισόβια. Σε μικρότερες ποινές οι υπόλοιποι "υπεύθυνοι" για τις εκδικάσιμες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου