Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


"Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο καθώς και το πρώτο Συνέδριο Νέων των Σχολείων Round Square πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 16 – 18/11/2012 και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Felsted School στο Έσσεξ.
Στα πλαίσια των δύο συνεδρίων έγινε προσομοίωση μίας Διάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των μαθητών και του προσωπικού των Σχολείων καθώς και μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού Round Square. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος μετείχε υπό την ιδιότητα του Προέδρου τον Σχολείων Round Square, ενώ συμμετείχαν στη διάσκεψη και αποστολές μαθητών από την Ελλάδα.
Το βασικό θέμα της Διάσκεψης, «Δημιουργώντας Ιδεώδη», είχε επιλεγεί με την ελπίδα ότι οι συζητήσεις που προκάλεσε, θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους παγκόσμιους ηγέτες του μέλλοντος.
Αφού ευχαρίστησε τους μαθητές για το καταπληκτικό Συνέδριο, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επισήμανε, ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στα λάθη που κάναμε και να μην τα επαναλάβουμε, ώστε να μην «πέσουμε» στους ίδιους φαύλους κύκλους, παρά να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό στην προσπάθειά μας να βρούμε παγκόσμιες λύσεις.
«Εξερευνώντας την ιστορία για τα ιδεώδη τα οποία υπήρξαν μπορούμε να δούμε τα ιδεώδη τα οποία μπορούν να υπάρξουν. Η καλύτερη εκδοχή του μέλλοντος είναι το παρελθόν απογυμνωμένο από τα λάθη μας»".

Από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Βασιλικής Οικογενείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου