Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όπως μας πληροφόρησε ο δημοσιογράφος Μάρκος Τσάκας μέσω του facebook "Βασιλόφρονες της Ελλάδος" ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος μαζί με τον Πρίγκιπα Νικόλαο ευρίσκονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και προσκύνησαν στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου τε και Θαυματουργού.
Ο Βασιλεύς, πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός, επεσκέφθη τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και μαζί με τη συνοδεία του ασπάστηκε ευλαβικά την εικόνα της Θεοτόκου «Άξιον Εστί». Με αφορμή την εκατονταετηρίδα από των Βαλκανικών πολέμων και τα 100 χρόνια που ο παππούς του Στρατηλάτης Κωνσταντίνος απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη, απέδωσε έτσι τον απαιτούμενο φόρο τιμής.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr παραβρέθηκε στη επιμνημόσυνη δέηση για τους προγόνους του, Βασιλείς Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄ και Εθνομάρτυρα Γεώργιο Α΄ οι οποίοι εισήλθαν πανηγυρικά στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Οκτωβρίου του 1912.
Ακολούθως μετέβη στο Υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, για να επισκεφτεί την έκθεση «κειμήλια απελευθέρωσης 1912- 1913». Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος του απένειμε το μετάλλιο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για την συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.
Η επίσκεψη του Βασιλιά μας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:


Φωτογραφία: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου