Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Τον Ιούλιο του 1971, έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας Λισσαβόνα η σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Αυτοί εκπόνησαν το σχέδιο διαμελισμού της Κύπρου!!! Το 1971 αποφασίστηκε η κατάργηση του ανεξάρτητου Κράτους της Κύπρου και η διχοτόμησή της με ποσοστά τρία πέμπτα στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα δύο πέμπτα στην Τουρκία! (Από τα άκρως απόρρητα πρακτικά της Συνόδου)! Το σχέδιο αυτό είχε αρνηθεί ο τότε κυβερνήτης της Ελλάδος Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ένας επιπλέον λόγος για την ανατροπή τον Νοέμβριο του 1973.

Εμπόδια για την υλοποίηση του σχεδίου
Πέρα από τον Παπαδόπουλο υπήρχαν και δύο ακόμη βασικά εμπόδια για την πραγμάτωση αυτού του φρικτού διχοτομικού σχεδίου: ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ και ο Πρόεδρος της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος.
- Πως έβγαλαν τα εμπόδια από την μέση;
- Τον Κωνσταντίνο τον εκθρόνισαν το 1967 και τον Μακάριο (ο οποίος δεν έπαιξε και τον καλύτερο δυνατό ρόλο) τον δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 1977 με ειδικό όπλο, που εκτοξεύει μικρή βελόνα με μη ανιχνεύσιμο δηλητήριο βραδείας ενεργείας. Διαρκεί κάπου 24 με 48 ώρες ανάλογα με την απόσταση από την καρδιά του σημείου που θα δεχθεί το συγκεκριμένο πολύ μικρό "βλήμα". Ο θάνατος του αποφασίστηκε στο Σάλτσμπουργκ της Δ. Γερμανίας σε άτυπη σύσκεψη 4 στελεχών της Μπίλντμπεργκ το 1976!

Υλοποίηση του σχεδίου
Το σχέδιο υλοποιήθηκε τον Ιούλιο του 1974. Οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν στον Ιωαννίδη, πριν ανατρέψει τον Παπαδόπουλο, πως θα σου δοθούν τα τρία πέμπτα της Κύπρου, η Ανατολική Θράκη και η Κωνσταντινούπολη αν παραχωρήσεις στην Τουρκία τα υπόλοιπα δύο πέμπτα της Κύπρου. Ο Ιωαννίδης συμφώνησε, έριξε τον Παπαδόπουλο, κυβέρνησε για 8-9 μήνες και μετά πραγματοποίησε το πραξικόπημα στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974. Μετά ο Ιωαννίδης φώναζε σε υπάλληλο της CIA "Μας ξεγελάσατε".

Ήταν ήδη αργά... Η καταστροφή είχε γίνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου