Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πρέπει όμως, το θεωρούμε αναγκαίο πως πρέπει να τονιστεί η φετινή ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Εθνική μας Επέτειο: 
"Το ΟΧΙ του λαού το 1940 στο φασισμό και στο ναζισμό, η μαζική ηρωική και ένοπλη πάλη του με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, εμπνέει, διδάσκει και καλεί σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πουν το δικό τους ΟΧΙ στη δικτατορία των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. [...] Η νεώτερη ιστορία αλλά και το παρόν διδάσκουν ότι ο ναζισμός και όλα τα αντιδραστικά μορφώματα είναι γνήσια παιδιά του σύγχρονου καπιταλισμού. [...] Αυτό αποδεικνύει και η δικτατορία των Μεταξά - Γλιξμπουργκ που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την αστική τάξη και τους Εγγλέζους, με τη βοήθεια των αστικών κομμάτων που έδωσαν ψήφο ανοχής και υποστήριξης στην κυβέρνηση Μεταξά."

Το ΚΚΕ ήταν αυτό το κόμμα που εξέδωσε ανακοίνωση πως (άκουσον, άκουσον) "ο Μεταξάς έκανε πόλεμο κατακτητικό". Οι απλοί άνθρωποι της καθημερινότητος και της βιοπάλης που ήταν στο ΚΚΕ πολέμησαν για την Ελλάδα. Δεν τους ενδιέφερε τι θα έλεγε το κόμμα γιατί προηγείτο η Ελλάδα! Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις και σ΄ αυτούς ανάλογα τι πόστο είχαν στο κόμμα (κομματάρχες ή ακόμα απλοί φτωχοί άνθρωποι αλλά παρωπιδάτοι).
Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ φυσικά και ήταν πρωτοπόροι, αλλά όχι στην ένοπλη αντίσταση κατά των γερμανών. Ήταν πρωτοπόροι στο να διαλύουν τις μικρότερες εθνικές ομάδες αντίστασης, να συνεργάζονται, ανάλογα με το συμφέρον τους, με Γερμανούς και Βουλγάρους και να δημιουργήσουν έναν εμφύλιο σπαραγμό με την βοήθεια των Άγγλων.
Στόχος του ΚΚΕ ήταν η κατάληψη της εξουσίας με οποιοδήποτε μέσο. Το αποφάσισαν στην 8η Ολομέλεια της Κ.Ε. του κόμματος τον Ιανουάριο του 1942.
Δυστυχώς, το "πρωτοπόρο ΚΚΕ στον αγώνα", δεν συμμετείχε μαζικά ενάντια στον φασίστα και ναζιστή εισβολέα, αλλά όταν παραβιάστηκε η συνθήκη φιλίας μεταξύ χιτλερικής Γερμανίας και σταλινικής Ρωσίας [(23 Ιουνίου 1941) Σύμφωνο Γκριμπέροφ-Μολότοφ].
Και δημιούργησαν μία αντιστασιακή ομάδα με ένα εύηχο όνομα: "Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο" (Ε.Α.Μ.). Το ΚΚΕ ήθελε να ονομαστεί Σοσιαλιστικό Απελευθερωτικό Μέτωπο. Το Ε.Α.Μ. χάριν της ονομασίας και ορισμένων στόχων προσέλκυσε και κάποιους αφελούς πατριώτες.
Το ΕΑΜ θεωρείται ως η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση. Γιατί όμως; Γιατί εξουδετέρωσε τις υπόλοιπες-μικρότερες. Έκανε πλείστες ενέργειες εναντίων Γερμανών, σκότωσε 276 Γερμανούς και πάνω από 20.000 Έλληνες. Αυτό είναι το ΕΑΜ και εννοείται πολύ χειρότερο το ΕΛΑΣ που οπλίστηκε από τους Άγγλους.
Και έκαστος ας βγάλει τα συμπεράσματά τους.
Έναντι 68.000 εκτελεσθέντων από Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους, το ΚΚΕ κατά τους 3 γύρους του (Α΄ γύρος Σεπτέμβριος 1941-1944, Β΄ Δεκέμβριος 1944-Ιανουάριος 1945 & Γ΄ Φεβρουάριος 1945-Αύγουστος 1949) φόνευσε πάνω από 220.000 Έλληνες!
Οι προδότες από τους ήρωες πρέπει να ξεχωρίζουν, γιατί σήμερα είναι όλα τσουβαλιασμένα και ο προδότης απολαμβάνει παχυλών συντάξεων που τους έδωσε ένας που δεν πολέμησε, ούτε συμετείχε στην Εθνική Αντίσταση, ούτε υπηρέτησε το τιμημένο χακί εθνομηδενιστής-ολετήρας Ανδρέας Παπανδρέου.
Όσο για την "δικτατορία Μεταξά-Γλίξμπουργκ που επέβαλαν αστική τάξη και Άγγλοι" είναι γνωστή η ιστορία και ας την παραποιείτε.

Οι ηγέτες-σύμβολα μίας ανυποχώρητης Ελλάδος:
Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ & Ιωάννης Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου