Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ (1)

Στην ιστορία υπάρχουν πολλά ψέματα. Με στοιχεία όμως μπορείς να αποστομώσεις τον οποιοδήποτε που προσπαθεί να σου κάνει δήθεν μαθήματα ιστορίας αλλά μαθήματα προπαγάνδας και προσηλυτισμού.

Εμείς θα ασχοληθούμε με την Νεότερη μας Ιστορία (1821-2012)
Το 1821 οι πρόγονοι μας, "για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία" (όπως είπε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) ξεσηκώθηκε και αγωνίστηκε ένας τυραννούμενος επί 400 και πλέον χρόνια λαός, ο Ελληνικός. Οι Έλληνες λόγω της εσωτερικής κατάστασης που επικρατούσε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ("διαμάχη Σουλτάνου - Αλή Πασά") και της ιδιομορφίας του εδάφους της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος. Επίσης, οι τουρκικές δυνάμεις ήταν πολύ περισσότερες από την Θεσσαλία-Ήπειρο και πάνω, γεγονός που συνετέλεσε στην καταπνίξιμο της Επανάστασης στην Μολδοβλαχία τον Φεβρουάριο του 1821. Άλλοι παράγοντες που συνετέλεσαν στο σβήσιμο της εκεί Επανάστασης ήταν η προδοσία των Ρώσων που συνέπραξαν με τους τούρκους στην Μάχη στο Δραγατσάνι με τον Ιερό Λόχο (7 Ιουνίου 1821) και η απάτη των Φαναριώτων μεγαλοεμπόρων που υπόσχονταν ότι θα βοηθούσαν την επανάσταση με χρήματα και όπλα.
Το διεθνές κλίμα για την Ελλάδα ήταν πολύ αρνητικό. Τότε υπήρχε η "Ιερά Συμμαχία". Η Ιερά Συμμαχία ήταν μία συμμαχία μεταξύ των Αυτοκράτορων Ρωσίας-Πρωσσίας-Αυστρίας που είχε σκοπό είχε την αντίδραση τους κατά φιλελεύθερων ιδεών και σε περίπτωση εξέγερσης σε άλλη μικρότερη χώρα. Οι επαναστάσεις σε Ιταλία και Ισπανία (1821 & 1820 αντίστοιχα) καταπνίγηκαν από την Ιερά Συμμαχία. Το διεθνές αυτό κλίμα ξεκίνησε να αλλάζει όταν ο Άγγλος Υπουργός Εξωτερικών Γεώργιος Κάνινγκ πίστευε πως έπρεπε να υπάρχει ένα ελληνικό κράτος στην Μεσόγειο ώστε να το έχουμε υποτελές μας (πολιτική "διαίρει και βασίλευε"). Γι΄ αυτό και προσπάθησαν να διεισδύσουν στην Ελληνική επανάσταση με οικονομικό τρόπο. Το πρώτο δάνειο το σύναψε οι πολιτικοί αρχηγοί της Επαναστάσεως με τους Άγγλους το 1824 (το εξόφλησε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος 147 χρόνια μετά). 
Οι επαναστάτες Ορθόδοξοι Έλληνες είχαν πολλές επιτυχίες ενάντια στους τούρκους. Όλοι έριξαν το βάρος τους στον αγώνα. Ξεχώρισαν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Αθανάσιος Διάκος, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Παπαφλέσσας, Μάρκος Μπότσαρης, Κων/νος Κανάρης, Ανδρέας Μιαούλης, Μαντώ Μαυρογένους, Μακρυγιάννης και πόσοι άλλοι.
Μετά, όμως τα πάθη, οι φιλοδοξίες για αξιώματα στο νέο, όχι επίσημο, ελληνικό κράτος δίχασαν τους Έλληνες και έγινε αφορμή για τον α΄ εμφύλιο πόλεμο (1823-1825). Σ΄ αυτή την κρίσιμη καμπή της Επανάστασης, με τους αγωνιστές φυλακισμένους, εμφανίστηκε ο Ιμπραήμ που προσπάθησε να καταπνίξει την Επανάσταση. Παρά την γενναία αντίσταση των Ελλήνων ο Ιμπραήμ πέρασε από φωτιά και σίδηρο την Πελοπόννησο και κατευθύνθηκε στην Στερεά Ελλάδα. Στο Μεσολόγγι πραγματοποιήθηκε επί 1 έτος πολιορκία από τους τούρκους. Τον Απρίλιο του 1826 οι πολιορκημένοι πραγματοποίησαν την ηρωική έξοδο.
Θύμα των πρώτων παρεμβάσεων των δήθεν προστατών μας στο νέο Ελληνικό κράτος ήταν ο μεγάλος ήρωας Γεώργιος Καραισκάκης.

                              ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ

1) - Τούρκοι οργάνωσαν την δολοφονία του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
- Όχι Τούρκοι αλλά Άγγλοι. Δολοφονήθηκε από ελληνικό χέρι αλλά με αγγλικό σχέδιο! Οι Άγγλοι ήθελαν το νέο Ελληνικό κράτος να περιορίζεται μόνο στον Μοριά και επειδή ο Καραϊσκάκης είχε το θάρρος και τους είπε ΟΧΙ, τον δολοφόνησαν με ελληνικό χέρι! Φυσικά ο φονιάς πήρε καλή αμοιβή...!

Το πρώτο Ελληνικό κράτος θα δημιουργείτο σε περιοχές όπου η φλόγα της Επανάστασης δεν θα είχε σβήσει, φυσικά και με αποφάσεις των δήθεν προστατών μας (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία). Τελικά, το πρώτο Ελληνικό κράτος περιελάμβανε με πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Ρωσίας, παρά τις αντιθέσεις της Αγγλίας, Στερεά Ελλάδα-Πελοπόννησο-Κυκλάδες.
Το νεώτερο Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε το 1830 με το Πρωτόκολλο περί Ανεξαρτησίας της χώρας και επισημοποιήθηκε την Συνθήκη του Λονδίνου το 1832. Νωρίτερα, το 1828, κυβερνήτης της Ελλάδος ορίστηκε ο Ελληνικής καταγωγής Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Καποδίστριας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας ήταν ένας άνθρωπος με αρχές, είχε ΧΡΙΣΤΟ & ΕΛΛΑΔΑ. Όμως δεν ήταν αρεστός στους Άγγλους, οι οποίοι ακολούθησαν το παράδειγμα και πάλι του Καραϊσκάκη...

2) - Για οικογενειακούς λόγους ο Ι. Καποδίστριας σκοτώθηκε από τους Μαυρομιχαλαίους.
- Και για οικογενειακούς (σύλληψη του πατέρα τους Πέτρου Μαυρομιχάλη) αλλά οι Άγγλοι κρύβονται και πάλι από πίσω.  Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, ο Ιωάννης Καποδίστριας πήγε στην Εκκλησία και για να ψάλλει και στην είσοδο του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο (=πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος) οι Γεώργιος & Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης δολοφόνησαν τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος. Όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Κων/νος Μαυρομιχάλης "Δεν φταίω εγώ στρατιώται, άλλοι με έβαλαν".

3) - Η πρώτη πτώχευση της Ελλάδος έγινε το 1843.
- Όχι το 1827. Πριν δημιουργηθεί η Ελλάς ως κράτος! Ο Ιωάννης Καποδίστριας, βρέθηκε σε δεινή θέση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα δύο αισχρά, τοκογλυφικά δάνεια του Αγώνα που είχαν ληφθεί το 1824 και το 1825 και κατασπαταλήθηκαν. Ήταν μια ιδιόμορφη πτώχευση, αφού εκείνη την περίοδο η Ελλάδα ήταν κράτος "εν τη γενέσει".

4) - Η ναυμαχία στο Ναυαρίνο προκλήθηκε από εντολές των εξουσιαστών.
Το Ναβαρίνο προκλήθηκε από πρωτοβουλία των ναυάρχων και όχι από εντολές των εξουσιαστών, γι' αυτό και οι 2 τουλάχιστον, από τους 3 δήθεν Συμμάχους, τιμωρήθηκαν... Και βέβαια είχαν προηγηθεί τα 2 τοκογλυφικά και άθλια "δάνεια" των Άγγλων, που ρούφηξαν το αίμα μας επί 147 έτη!

5) - Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία: επίσημη πολιτική ο φιλελληνισμός
- Ψέμα! Ήταν πολιτική διείσδυσης που θα οδηγούσε στην υποδούλωση από συγκεκριμένες κυβερνήσεις των τριών αυτών κρατών. Όταν το έθνος εξεγέρθηκε (σχεδόν στο σύνολό του), στο πλευρό των θυσιαζόμενων αγωνιστών βρέθηκαν μόνο οι φιλέλληνες - ούτε ένα επίσημο κράτος, με μοναδική εξαίρεση τον (πατέρα του Όθωνα) Λουδοβίκο της Βαυαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου