Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ;;;


Εδώ και τρία χρόνια, ομάδα Τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν ανεξερεύνητα και σφραγισμένα. Σύμφωνα λοιπόν με τον Κουτσί Ακιλί που εκπροσωπεί την ομάδα των ερευνητών, κρυφή επιθυμία της ομάδας είναι να βρουν το λεγόμενο «κρυφό δωμάτιο» της Αγίας Σοφίας από όπου, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, διέφυγε ο ιερέας στην Θεία Λειτουργία της 29ης Μαΐου 1453, λίγο πριν την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους.
Φυσικά, ένα από τα ευρήματα που ελπίζουν οι Τούρκοι να βρουν είναι και το δισκοπότηρο που χάθηκε κατά την Άλωση της Πόλης και ο μύθος το θέλει να βρίσκεται κάπου στα βάθη της!
«Αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι μακριά, είναι κάπου εκεί. Και όταν ανακαλυφθεί, πολύ πιθανόν μέσα σε αυτό να βρίσκονται πολλά σημαντικά, ιερά κειμήλια της χριστιανοσύνης», λέει ο Κουτσί Ακιλί και υπογραμμίζει ότι το κρυφό δωμάτιο είναι το πιο σημαντικό από όλα.
Αυτό που εξάπτει τη φαντασία είναι τα ευρήματα που θα κρύβει αυτό το δωμάτιο αφού πιθανολογείται ότι εκεί βρίσκονται ακόμα και ιστορικές έρευνες που έγιναν τα βυζαντινά χρόνια καταγράφοντας στοιχεία για τον πληθυσμό και τις συνθήκες ζωής του.

Στην πραγματικότητα ετοιμάζουν ένα "ξεγύμνωμα" του πανσέπτου Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου