Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 27ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ


Φωτογραφία για ΚΥΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ 27ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ''Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός 27χρονου επειδή διατηρούσε στο Facebook σελίδα με τον τίτλο «Γέροντας Παστίτσιος». Η σελίδα του 27χρονου ήταν σατιρική και αναφερόταν στον πατέρα Παΐσιο και στους πιστούς που ακολουθούν τη διδασκαλία του. Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από σχετική επερώτηση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά και αφού στα ίχνη του βρέθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος.
Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτικών, αλλά και σε επίπεδο μέσων κοινωνικής δικτύωσης η απάντηση ήρθε στο twitter, όπου δημιουργήθηκε «κίνημα» με hashtag #free geron pastitsios.
Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: 
«Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook»
Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε πρόσφατα στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σελίδα με στοιχεία (www.facebook.com /gerontas.pastitsios), η οποία περιείχε βλασφημίες και ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Ο 27χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί στην Εισαγγελία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από λίγα 24ωρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας τον Γέροντα Παΐσιο».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρωτούσε τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης «εάν θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, μέσω της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο; Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου».

Αντιδράσεις κομμάτων
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και από κόμματα της θολοκουλτούρας και σάπιας διανόησης (= της Αριστεράς) που προκάλεσε η σύλληψη του 27χρονου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την επιθυμία του να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του 27χρονου. Όπως σημείωσε στο Τwitter: «Όταν ο νόμος εξισώνει τη βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος». Επίσης, ρώτησε: «Τι πιστεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και τη σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η ΔΗΜΑΡ;»
Ενδεικτικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος τόνισε ότι η υπόθεση του πατέρα Παΐσιου θυμίζει την Αθανασία του Αιγάλεω, αλλά το κράτος δεν αντέδρασε στον τσαρλατανισμό.
Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής» και χαρακτηρίζει τη σύλληψη «φονταμενταλισικού χαρακτήρα, που δεν προσιδιάζει σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα» και τονίζει ότι «προσβάλει την ελευθερία του λόγους, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές».
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι ο νόμος περί βλασφημίας πρέπει να καταργηθεί, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, υπενθυμίζοντας ότι η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα.

Η Αντίδραση μας
Οι ψευτοκουλτουριάρηδες της Αριστεράς είναι εκείνοι οι οποίοι υποκινούν τέτοιου είδους ενέργειες προσβλητικές και στρώνουν μετά χαράς το δρόμο στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο Γέρων Παΐσιος ήταν ένας σύγχρονος ασκητής, ένας ΆΓΙΟΣ. Δεν θα επιτρέψουμε στον οποιοδήποτε να φαλκιδεύει την Πίστη μας και την Πατρίδα. 
Βλέπουμε πως 6.928 ανθρωπόμορφα όντα πάτησαν το "like" σ΄ αυτήν την καταραμένη σελίδα. Ευτυχώς όμως πάνω από 500.000 Ορθόδοξοι Έλληνες έκαναν εκστρατεία ενάντια στην δυσφήμηση, την προσβολή και τον εμπαιγμό ενός συγχρόνου προτύπου!

Η απάντηση στα αριστερά κόμματα που εξέδωσαν τις άνωθεν ανακοινώσεις είναι:
"Την καραμέλα σας την έχει σιχαθεί ο Ελληνικός λαός. Η Ελλάδα είναι μία Ορθόδοξη χώρα. Αν θέλετε να πάτε οπουδήποτε αλλού. Εμείς μετ΄ ευχαριστήσεως σας ευχόμαστε το "Άι σιχτίρ" από την Ορθόδοξη Ελλάδα. Άι σιχτίρ λοιπόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου