Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

39 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"


Ο Παπαδόπουλος στις 1 Ιουνίου 1973 κατήργησε την Βασιλεία από την Ελλάδα. Στις 29 Ιουλίου 1973 αυτή η απόφαση επικυρώθηκε με δημοψήφισμα. Αυτό το δημοψήφισμα αποτελεί νόθο. Διότι Λαός και θεσμός της Βασιλείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι. Η Βασιλεία τότε κυμαίνονταν στα επίπεδα 60-52% ενώ η Αβασίλευτη στο 38-42%. Στις 29 Ιουλίου 1973 ο κύκλος του Παπαδόπουλου τελειώνει και εκπληρώθηκε το σχέδιο των Σιωνιστών τοκογλύφων! Το σχέδιο ήταν η εκθρόνιση του Βασιλιά, η προδοσία της Κύπρου και η άνοδος των διεφθαρμένων "παλαιοπολιτικών" στην εξουσία (= η μεταπολίτευση δηλ)!
Ο Παπαδόπουλος την Κυριακή 19 Αυγούστου 1973 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. "Εξεδήλωσε" την ορθόδοξη πίστη του αποφασίζοντας να ορκιστεί μέσα στον "Οίκο του ΘΕΟΥ" και όχι σε κάποιο κτίριο. Η τελετή μεγαλοπρεπής. Ας σημειωθεί πως ήταν ο μόνος "Ανώτατος Άρχων" που "εξελέγη" άμεσα από τον λαό με δημοψήφισμα. Την ίδια ημέρα ορκίστηκε Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Οδυσσέας Αγγελής και ο Παπαδόπουλος κήρυξε τα εξής:
α) λήξις της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου,
β) άρσις του στρατιωτικού νόμου,
γ) λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου (για πρώτη και μοναδική φορά),
δ) εκλογές για τον Φεβρουάριο του 1974. 
Όμως ο Παπαδόπουλος άλλαξε τα σχέδια των Αμερικανών. Διόρισε μεταβατική πολιτική κυβέρνηση υπό τον Μαρκεζίνη ενώ Κίσσινγκερ και σιωνιστικό επιτελείο ήθελαν Καραμανλή και Προδοσία της Κύπρου!!! Επίσης, ο Παπαδόπουλος είχε επιτρέψει στον Σοφιανόπουλο από το 1967 την εξόρυξη πετρελαίου στο Κερί Ζακύνθου. Είχε εκπονήσει 3 ΦΕΚ (1969, 1972, 1972) οι οποίες ήταν "συμβάσεις περί παραχωρήσεως δικαιώματος και εκμεταλλεύσεως υδρογονθράκων" σε 3 αμερικανικές εταιρίες. Συναλλαγές του εξωτερικού όμως θα γινόταν με ρήτρα δραχμής όχι δολαρίου! Ο Παπαδόπουλος ήθελε να κάνει την Ελλάδα (δεν αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό του) ισχυρή και αυτοτελή χώρα.
Αυτοί λοιπόν οι δύο παράγοντες (άνοδος του Μαρκεζίνη, εξόρυξη πετρελαίου) συνετέλεσαν καταλυτικά στις ΗΠΑ για πτώση του Παπαδόπουλου!!! Ο Κίσσιγκερ (Νοέμβριος 1973) έδωσε εντολή στα σιωνιστικά και μασονικά κέντρα: "Ο Ελληνικός λαός είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι΄ αυτό επιβάλλεται να τους πλήξουμε στους θεσμούς, στην θρησκεία, την γλώσσα και στις πολιτιστικές τους παραδόσεις". Έτσι έστησαν το Πολυτεχνείο και για να ενοχοποιήσουν τον Παπαδόπουλο έφεραν αμερικανικά κομάντο να καταπνίξουν την εξέγερση. Τώρα, μαθαίνουν τα παιδιά ότι "ο τύραννος Παπαδόπουλος έστειλε το τανκς για να σκοτώσει τα δύσμοιρα παιδιά-τους σύγχρονους αγωνιστές της δημοκρατίας που κράτησαν ψηλά το λάβαρο της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Ποιος είναι τύραννος το βλέπουμε τώρα!!! Οι "σύγχρονοι αγωνιστές της δημοκρατίας" είναι αυτοί οι οποίοι κατακρεούργησαν και ξεπούλησαν την Ελλάδα και βέβαια κράτησαν ψηλά το λάβαρο της διαταγής-εντολής του Κίσσιγκερ! Οι αριστεροί εορτάζουν το "δημιούργημα των αμερικανών" που αποτέλεσμα είχε την άνοδο του Ιωαννίδη και τον διαμελισμό της Κύπρου!
Στις 20 Νοεμβρίου 1973 Παπαδόπουλος-Μαρκεζίνης λένε ΟΧΙ στην απαίτηση των ΗΠΑ για διέλευση των αεροπλάνων μέσω των βάσεων εν Κρήτη. Αυτό εξόργησε τους Αμερικανούς και επίσπευσαν την άνοδο του Ιωαννίδη. Στις 25 Νοεμβρίου 1973, δια πραξικοπήματος, ο αμαυρωτής της 21ης Απριλίου, ο κουνιάδος του Εβραίου κλινικάρχη Αλαζράχ ή Αλαζράκη, ο διοικητής της ΕΣΑ Δ. Ιωαννίδης ο κύριος της κατάστασης. Του άρεσε να κυβερνά ύπουλα. Γι΄ αυτό και διόρισε "Πρόεδρο Δημοκρατίας" τον στρατηγό Γκιζίκη και πρωθυπουργό τον Ανδρουτσόπουλο. Ο Παπαδόπουλος τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμόν, παρά τις προειδοποιήσεις που είχε από τον Παττακό πως ο Ιωαννίδης σκοπεύει να τον ρίξει!

Η Ελλάς υπό την ηγεσία του Γ. Παπαδοπούλου θα είχε σίγουρα γνωρίσει ένα διαφορετικό πολιτικό και πολιτειακό βίο αν η πορεία δεν διακόπτετο βίαια από την ανατροπή Ιωαννίδη. Όμως η κατάργηση της Βασιλείας και δήμευση της Βασιλικής περιουσίας αποτελούσαν λάθος κινήσεις του Παπαδόπουλου για την πορεία και το μέλλον της χώρας. 
Είχε όμως την έξωθεν εντολή αλλά και ο ίδιος δεν πήγαινε πίσω με το να διακηρύττει πως είναι "συνεχιστής του κινήματος στο Γουδί το 1909" που ο βασικός του σκοπός ήταν η έξωση της Βασιλείας. Μην ξεχνούμε πως αξιωματικοί τον αποκαλούσαν "Νάσερ της Ελλάδος". Ο Νάσερ στην πατρίδα του την Αίγυπτο ανέτρεψε τον Βασιλιά Φαρούκ. Πολλοί πιστεύουν πως το κίνημα του Ναυτικού ήταν η αιτία της κατάργησης της Βασιλείας στην Ελλάδα. Είναι λάθος. Το κίνημα ήταν πρόφαση. Ο Παπαδόπουλος είχε λάβει την εντολή πολύ νωρίτερα έχοντας συγκεντρώσει όλο και περισσότερες εξουσίες. Μάλιστα η αιτία παραίτησης του Ανδρουτσόπουλου ήταν όταν ο Παπαδόπουλος του ανεκοίνωσε πως σκοπεύει να καταργήσει την Βασιλεία (5 Μαίου 1973)!
Μπορούσε να κάνει όλες αυτές τις αλλαγές διατηρώντας ως πολίτευμα την Βασιλευομένη Δημοκρατία και να παραμείνει ως Αντιβασιλέας για τα επόμενα 8 έτη και όχι σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε ομαλά με Ανώτατο Άρχοντα τον Βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΓ΄ να οδηγούμεθα ομαλότερα στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου 1974.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου