Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (3)

Τα επιχειρήματά τους ήταν και είναι τόσα πολλά και γελοία που ένας αντικειμενικός μελετητής της Ιστορίας θα τα κατέρριπτε κατ΄ ευθείαν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται αλλά και να αναπλάθουν την νεολαία σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω ως και τα αποθημένα τους!!!

5ο επιχείρημα: Οι βασιλικοί ευθύνονται για την ήττα στην Μικρά Ασία.

5ο επιχείρημα. Απάντηση:
Ο Βενιζέλος έπρεπε να κάνει τον Ιούνιο του 1917 εκλογές και ύστερα δημοψήφισμα αν θέλουν οι Έλληνες να συμμετέχουν στον πόλεμο ή όχι. Επέλεξε, να πάει στην Θεσσαλονίκη να κάνει ένα χωριστικό πραξικόπημα και να σχηματίσει μία κυβέρνηση, να αφήσει τους Έλληνες στην μοίρα τους, να λιμοκτονούν, να πεθαίνουν, να περνούν τα πάνδεινα επειδή κουβάλησε τους Αγγλογάλλους σε ελεύθερο κυρίαρχο κράτος. Οι Αγγλογάλοι τέλος, την αποφράδα ημέρα, 29 Μαίου 1917 στέλνουν στον Βασιλέα-Στρατηλάτη μία επιστολή εκθρόνισης. Ο Κωνσταντίνος, προκειμένου να γλιτώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες από κινδύνους και εμφύλια αιματοχυσία, επιλέγει τον δρόμο της πικρής εξορίας παρά την αντίθετη θέληση του συγκινημένου λαού, που τον επέμενε με συνθήματα και ζητωκραυγές να μείνει στην Πατρίδα. Με την έλευση του στην Αθήνα, ο Βενιζέλος στηριζόμενος στις γαλλικές λόγχες, κήρυξε τον πόλεμο στις Κεντρικές Δυνάμεις.
Τελευταία σανίδα σωτηρίας για τον Βενιζέλο ήταν η Συνθήκη των Σεβρών (τελείως ανυπόστατη) σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα επέκτεινε τα σύνορά της (Δυτική & Ανατολική Θράκη πλην Κων/πολης, περιοχή Σμύρνης, Δωδεκάνησα πλην Ρόδου). Η Αγγλία ήδη από το 1918 επιθυμούσε να εξασφαλίσει την οικονομική κυριαρχία στην Τουρκία και εγκατέλειψε οριστικά τις διαπραγματεύσεις για διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Προς τούτο, προωθούσαν σύναψη ειρήνης με τους Βουλγάρους. "Η Συνθήκη των Σεβρών ήταν ανενεργή και έωλη από "γεννησιμιού" της εξαιτίας των διαφωνιών Γαλλίας και Ιταλίας, αλλά και επειδή δεν υποβλήθηκε για έγκριση, και ούτε φυσικά, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο οποιασδήποτε χώρας της Αντάντ!" σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό της Ιντέλιντζενς Σέρβις Σερ Μπάζιλ Τόμσον. Η Συνθήκη τερμάτιζε τον πόλεμο των Ανταντικών με την σουλτανική Τουρκία και άφηνε την Ελλάδα να πολεμήσει μόνη της με την κεμαλική Τουρκία! σχολίασε ο Ιωάννης Μεταξάς. Ουσιαστικά ο πόλεμος τερματίστηκε με την ανακωχή του Μούδρου το 1918Το τμήμα της Συνθήκης των Σεβρών που δεν είχε εκτελεστεί ήταν εκείνο που αφορούσε την Πατρίδα μας! Τα υπόλοιπα κράτη είχαν εξασφαλίσει και εδάφη και την κυριαρχία τους! "Η Συνθήκη των Σεβρών", λοιπόν, "ήταν από την αρχή σαν ραγισμένο βάζο των Σεβρών" σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Πουανκαρέ.
Εσείς, αγαπητοί μου ανιστόρητοι αντιβασιλικοί υποστηρίζετε ότι η Συνθήκη των Σεβρών δεν ίσχυε από την στιγμή που επέστρεψε ο Κωνσταντίνος στην Ελλάδα. Αυτό ήταν η πρόφαση των Συμμάχων να σταματήσουν να βοηθούν την Ελλάδα και να λάβουν, φανερά πλέον, το μέρος της Τουρκίας. Ο λαός αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την επιστροφή του Βασιλέα του. Δεν μπορεί κανένας λόρδος και κανένας ανιστόρητος και ιστορίσκος να την αμφιβητήσει. Ας ανοίξει και κανένα βιβλίο.
Έστειλε τον Στρατό στην Μικρά Ασία επειδή βρίσκονταν σε ψυχολογική έξαρση!!! Έστειλε τον Στρατό στην βέβαια σφαγή επειδή βρίσκονταν σε έξαρση!!! Στο Παρίσι ο ίδιος είπε: "Έσφαλα παρασυρθείς υπό ενθουσιασμού"!!!
Μία από τις μεγαλύτερες ανοησίες που είχε ακουστεί τότε πριν τις εκλογές του 1920 ήταν η εξής: "Αι Ελληνικαί εκλογαί θα κρίνουν την τύχην του Μικρασιατικού πολέμου, πτώσις δε του Βενιζέλου σημαίνει και πτώσιν της Ελλάδος εις την Μικράν Ασίαν...". Έτσι, οι Ανταντικοί προσπάθησαν να κάνουν τον Βενιζέλο "εθνικό μας ηγέτη και ήρωα"!!! Ή Βενιζέλος για να διατηρήσετε τα εδάφη σας (όμως η Μικρασιατική καταστροφή θα γινόταν, ήταν προσχεδιασμένη) ή Βασιλιάς και δεν σας βοηθάμε. Ο Ελληνικός λαός προτίμησε τον Βασιλιά.
Ο Βενιζέλος ζητούσε στις εκλογές να τον μαυρίσουν έμμεσα για να αποφύγει την Μικρασιατική καταστροφή και να ζει χλιδάτα στο Παρίσι, εκεί όπου συνήθως πηγαίνουν οι "εθνάρχες". Ο Ελληνικός λαός απείχε ως απάντηση στον Βενιζέλο, οι υπόλοιποι τον υπερψήφισαν την Ηνωμένη Αντιπολίτευση, με κύριο σύνθημα το "οικάδε" δηλ. την επιστροφή των στρατιωτών από το μέτωπο.
Αυτό είναι το σκεπτικό των ξένων: "Κάνει ο Βενιζέλος εκλογές το 1920, μία εβδομάδα πριν την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην Κων/πολη, ο ίδιος πολιτεύεται στον Πειραιά και όχι στην Κρήτη, γνωρίζοντας πως θα χάσει (τόσα που έκανε), έρχονται οι βασιλικοί στην εξουσία, θα φέρουν τον Κωνσταντίνο και μετά βρίσκουμε την τέλεια πρόφαση και λαμβάνουμε το μέρος της Τουρκίας.
Έτσι ηρωοποίησαν και εθναρχοποίησαν τον υπαίτιο του εθνικού διχασμού, τον ηθικό αυτουργό των πραξικοπημάτων του 1916, 1933, 1935, του ξεριζωμού του ελληνισμού της Μικράς Ασίας και του Πόντου και της δολοφονίας των Έξι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου