Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΩΝ (2)

Τα επιχειρήματά τους ήταν και είναι τόσα πολλά και γελοία που ένας αντικειμενικός μελετητής της Ιστορίας θα τα κατέρριπτε κατ΄ ευθείαν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται αλλά και να αναπλάθουν την νεολαία σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω ως και τα αποθημένα τους!!!

3ο επιχείρημα. Οι Βασιλείς δεν ήταν Έλληνες και ξενόφερτοι από τις ξένες δυνάμεις.
4ο επιχείρημα. Η Φρειδερίκη κατεύθυνε τον Παύλο και τον Κωνσταντίνο.

3ο επιχείρημα. Απάντηση:
Με στοιχεία και αποδείξεις αποδεικνύεται η εκ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου ελληνική καταγωγή των Βασιλέων μας. Το Βυζάντιο ιστορικά δεν έχει μελετηθεί. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος-Δραγάσης ΙΑ΄ είχε παντρευτεί την Σοφία με την οποία είχαν τον Ιωάννη, ο οποίος μετέτρεψε, μετά την άλωση της Πόλης, το επώνυμο του σε "Χριστιανός", σπούδασε στην Βενετία, συμμετείχε στον Γαλλογερμανικό πόλεμο στο πλευρό του Γάλλου Βασιλιά Καρόλου Ζ΄ ο οποίος τον έκανε υπασπιστή του, αρχήγευσε επιτυχώς του Δανικού Στρατού στην προσπάθεια του Βασιλιά της Δανίας να κατακτήσει τα Βασίλεια της Σκανδιναβίας. Τέλος, αγάπησε την κόρη του Δανού Βασιλιά και αφού του αποκάλυψε για πρώτη φορά την βυζαντινή καταγωγή του, στέφθηκε (από τον Δανό Βασιλιά) Βασιλεύς της Δανίας και της Σκανδιναβίας. Έτσι κατά διαδοχήν φθάνουμε στον Γεώργιο τον Α΄.
Όμως πρώτα θα σταθούμε στον Όθωνα που τον εξέλεξαν βέβαια οι Μεγάλες Δυνάμεις αλλά δεν έκανε τα χατίρια τους. Αγάπησε την Ελλάδα και τον ελληνισμό και έγινε οπαδός της Μεγάλης Ιδέας. Ορθώς χαρακτηρίζετε ως ο "Μεγαλοιδεάτης Βασιλεύς". Ο πατέρας του Λουδοβίκος της Βαυαρίας ήταν φιλέλληνας που στάθηκε στο πλευρό των θυσιαζομένων αγωνιστών. Η Βαυαρία σαν κράτος τήρησε την μόνη φιλελληνική στάση στον κόσμο!!! Ο Μεγαλοϊδεάτης Όθωνας δεν έκανε τα χατίρια των ξένων, κυρίως των Άγγλων, με αποτέλεσμα να τον εξώσουν! Αυτοί και όχι ο Ελληνικός λαός!
Ο Γεώργιος ο Α΄ εξελέγη Βασιλεύς των Ελλήνων δια δημοψηφίσματος (19 Νοεμβρίου 1862). Έπειτα παμψηφεί η εν Αθήναις Β΄ Εθνική Συνέλευσις παμψηφεί αναγόρευσε Βασιλέα των Ελλήνων τον Γεώργιο τον Α΄. Το ρουσφέτι τότε είχε δούναι και λαβείν και ο Γεώργιος πολεμούσε αυτό το σάπιο σύστημα. Γι΄ αυτό και δεν έγινε συμπαθής από τους πολιτικούς. Ήταν ένας μετριοπαθής Βασιλεύς που με την οξυδέρκεια και την αρετή του έγινε αγαπητός στον Ελληνικό λαό. Δεν ήταν ποτέ υποταγμένος στα ξένα συμφέροντα, παρά μόνο στο συμφέρον της Πατρίδος και του ελληνικού λαού! Οι ξένοι, δια του οργάνου τους, Χαριλάου Τρικούπη πτώχευσαν την Ελλάδα (1893) και με τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 κατάφεραν να επιβάλλουν στην Ελλάδα τρόικα!!! Ο Γεώργιος όμως προειδοποιούσε ότι ο πόλεμος ήταν "εκ των πιστωτών" μας!!! Τέλος, η αγάπη που είχε για την Θεσσαλονίκη ήταν εκείνη η οποία τον σκότωσε. Μία φιλοτουρκική μειονότητα όπλισε το χέρι του Σχοινά...
Ο Κωνσταντίνος ο ΙΒ΄ σαν διοικητής του Στρατού εξόπλισε, εκπαίδευσε και αναμόρφωσε ριζικά τον Στρατό επί μία εννεατία (1900-09). Κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, ο Κωνσταντίνος γίνεται ο ενσαρκωτής του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και της Μεγάλης Ιδέας, ο Στρατηλάτης της Νεοτέρας Ελλάδος. Σύμφωνα, με τον Γάλλο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ξένους διόριζε ο Βενιζέλος), το Σαραντάπορο θα καταλαμβανόταν μετά από ένα δίμηνο πολιορκίας! Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος εντός 48 ωρών είχε κάνει το Σαραντάπορο και πάλι Ελληνικό!!! Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος με το λαμπρό Επιτελείο του και τον άξιο Στρατό του υπερδιπλασιάζει την Ελλάδα σε έκταση και πληθυσμό!Το συμφέρον της Πατρίδος και του λαού ήταν ο γνώμονας του, ο οδηγός του!!!
Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο Κωνσταντίνος θέλει την Ελλάδα σύμμαχο της Αντάντ με όρους, προυποθέσεις και εδαφικά ανταλλάγματα και εγγύηση εκ μέρους των Συμμάχων της εδαφικής  ακεραιότητος της Πατρίδος μας και της Βορείου Ηπείρου!!! Ο Βενιζέλος θέλει να σύρει την Ελλάδα στον πόλεομ άνευ όρων και εγγύησης της εδαφικής μας ακεραιότητος. Εναρκτήριο λάκτισμα του Εθνικού διχασμού είναι η μη εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητος εκ μέρους των Συμμάχων. Ο Βενιζέλος προτείνει να παραχωρηθεί η Ανατολική Μακεδονία (Καβάλα, Δράμα, Σέρρες και η ενδοχώρα τους) στην Βουλγαρία. Αναφέρει ο Ρώσος πρέσβυς, πρίγκιπας Ντεμίντωφ: "όπως με πληροφόρησαν... η γαλλική κυβέρνηση έθεσε στην διάθεση του Βενιζέλου 2 εκ. φράγκα για άσκηση προπαγάνδας στον Στρατό". Την ώρα που ο δήθεν "γερμανόφιλος" Βασιλεύς Κωνσταντίνος καραδοκεί για να μεγαλώσει την Ελλάδα, ο υπ΄ αριθμόν 1 "εθνάρχης" δωροδοκείται από τις ξένες δυνάμεις, τις οποίες έφερε και στην Βόρεια Ελλάδα, έκαναν ότι ήθελαν και τέλος έξωσαν τον Κωνσταντίνο και επανέφεραν με τις λόγχες και τα τηλεβόλα τους τον Βενιζέλο στην εξουσία επί μία τριετία (1917-1920). Ο Κωνσταντίνος ακολουθεί τον δρόμο της εξορίας...
Μετά την επανενθρόνισή του (1920), ο Κωνσταντίνος τίθεται επικεφαλής του Στρατού στην Μικρά Ασία (29 Μαίου 1921) και οδηγούμαστε σε νέες νίκες. Όμως το παιχνίδι ήταν ήδη για την Ελλάδα χαμένο. Γαλλικές και Ιταλικές δυνάμεις, μασονικές στοές στηρίζουν τον Κεμάλ και οι Έλληνες χάνουμε την ευκαιρία να μπούμε στην Άγκυρα και να τελειώσουμε με τον Κεμάλ. Όμως σημαντικό ρόλο διεδραμάτιζε και ο κάματος των στρατευμάτων. Στην Ελλάδα, το ΣΕΚΕ και οι Φιλελεύθεροι αγωνίζεται για την ήττα του Στρατού και την έξωση του Βασιλιά, αντίστοιχα!!! Ο Κωνσταντίνος (Οκτώβριος-Νοέμβριος 1921) επιστρέφει στην Αθήνα για λόγους υγείας. Μετά την μεγάλη τραγωδία στην Μικρά Ασία, οι ριψάσπιδες-επαγγελματίες κινηματίες απαιτούν την έξωση του Βασιλέως. Ο Βασιλεύς ακολουθεί πάλι το πικρό ποτήρι της εξορίας. Ένα πράγμα όμως που τον βάρυνε ήταν το ότι οι ένοχοι εκτέλεσαν αθώους!!!
Πολλοί λένε πως ο Κωνσταντίνος ήταν αλαζόνας, γερμανόφιλος, κακότροπος, αδαής πολιτικά. Πρόκειται για έναν μεγάλο Στρατηλάτη της Ελληνικής Ιστορίας, τεράστια μεγαλόψυχος, αμνησίκακος, Έλληνας και μόνος Έλληνας (όπως είπε και ο Βενιζέλος στον Γάλλο Πουανκαρέ), ευγενέστατος, θαρραλέος, τολμηρός, ντόμπρος, γενναίος, με πίστη στον ΘΕΟ και φιλοπατρία ασύγκριτη. Άσβετα παρέμειναν τα λόγια του πατέρα του στην καρδιά του, τα οποία τήρησε σ΄ όλες τις περιστάσεις: "Προτιμότερον είναι να υποφέρη ο Βασιλεύς, παρά η χώρα και ο λαός του".
Ο Αλέξανδρος τον Α΄ υπήρξε ο "τραγικός εστεμμένος". Συνεναιτικός και καλόκαρδος. Η εποχή που δολοφονήθηκε, δεν ήταν τυχαία!!!
Ο Γεώργιος ο Β΄ επέστρεψε στην Ελλάδα, κατόπιν 2 δημοψηφισμάτων υπέρ του (1935, 1946), χωρίς μνησικακίες και εκδικητικές τάσεις. Βασιλεύς των ΟΧΙ σε 2 αυτοκρατορίες (τώρα φοβούνται να το πουν στα Σκόπια) που οδήγησαν την Ελλάδα σε νέες δόξες. Τις ίδιες δόξες θα γράφαμε σαν Έλληνες και κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αν ο Βενιζέλος συνασπιζόταν με τον Βασιλέα-Στρατηλάτη Κωνσταντίνο στην εθνική γραμμή που είχε χαράξει. Έγινε πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες, (έπειτα διόρισε τον Ε. Τσουδερό πρωθυπουργό) και μετά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, οι Άγγλοι δεν δέχθηκαν την μετάβαση του Γεωργίου Β΄ (Απρίλιος 1941) στην Κύπρο. Δεν τον ήθελαν κοντά στον εκεί Ελληνισμό. Μαζί με τον Διάδοχο Παύλο πήγαν στην Κρήτη και πολέμησαν τους Γερμανούς. Έπειτα στην Μέση Ανατολή κοντά στα πολεμούντα ελληνικά στρατεύματα. Οι προτιμήσεις του ήταν υπέρ της Αγγλίας, αλλά δεν ενέπαιζε τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, όπως και ο Παύλος στο μέλλον. Και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν μασόνοι, τεκμηριωμένα!!! Επειδή οι πολιτικοί μας προσπαθούν να τους ισοβαθμήσουν μαζί τους, επειδή ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι δεν τους μοιάζουν, δεν σημαίνει πως ήταν και μασόνοι!!
Ούτε ισχύει το γεγονός ότι ο Γεώργιος καλοπερνούσε στα τσαντίρια των αιγυπτίων με ναργιλέδες και ανατολίτικους χορούς. Το 1946, μετά από δημοψήφισμα υπέρ του, επιστρέφει στην Ελλάδα και όλοι συνασπίζονται γύρω του εναντίον του σλαβόλαγνου κομμουνιστικού κινδύνου.
Ο Παύλος ο Α΄, ο καλός και αγαθός Βασιλιάς. Πιστός στον λαό και τα συμφέροντα της Πατρίδας. Είχε τεράστια αγάπη στην Εκκλησία και την θάλασσα. Συνεναιτικός, αυθεντικός, κατασταλλαγμένος, πρόσχαρος, κοντά στον λαό. Το blog μας έχει γράψει πολλές φορές για όλους τους Έλληνες Βασιλείς (εννοείται και τον Παύλο τον Α΄). Πληροφορηθείτε από εδώ, αντικειμενικά και τεκμηριωμένα την Ιστορία μας.
Ο Κωνσταντίνος ο ΙΓ΄ ποτέ δεν αποτέλεσε όργανο της ξενοκρατίας. Έχουμε γράψει πολλές φορές απ΄ αυτό το blog για την προσφορά και τον χαρακτήρα του Βασιλέως Κωνσταντίνου που ξένοι, συμφέροντα και παρασκηνιακές δυνάμεις τον απομάκρυναν εσκεμμένα από την Πατρίδα του και τον Ελληνικό λαό.

4ο επιχείρημα. Απάντηση:
Η Φρειδερίκη ήταν υποτεταγμένη στον Παύλο!!! Προσέφερε πολλά στον Ελληνισμό και ανέπτυξε πλούσιο φιλανθρωπικό έργο (Φανέλα του Στρατιώτη, Έρανος της πριγκίπισσας Φρειδερίκης, Έρανος Βορείων Επαρχιών, Παιδουπόλεις, Σπίτι του Παιδιού, προικοδοτήσεις άπορων κοριτσιών κλπ). Μην ξεχνούμε και το "Ίδρυμα Βασιλεύς Παύλος". Κατά τον συμμοριτοπόλεμο, η Βασίλισσα Φρειδερίκη βρέθηκε κοντά στον δοκιμαζόμενο ένοπλο ή άμαχο ελληνισμό, χωρίς να διστάζει στην τυπολατρία του πρωτοκόλλου. Οι αριστεροί και οι πρόθυμοι πολέμιοι του Βασιλικού θεσμού δεν της συγχωρήσαν ποτέ αυτό διότι ήθελαν ένα Βασιλικό ζεύγος μακριά από τον λαό, τυπικό στα Συνταγματικά του καθήκοντα, για έχουν ελεύθερο το πεδίο ο πολιτικαντισμός και ο παλαιοκομματισμός.
Έτσι, εξηγείται η τόσο μεγάλη λάσπη στην Βασίλισσα Φρειδερίκη με τους χαρακτηρισμούς "γερμανίδα", "φρίκη" κλπ. Οι χαρακτηρισμοί επιστρέφονται: σλαβόλαγνοι, κατσαπλιάδες, χασάπηδες.
Η Φρειδερίκη έδινε στον γιο της τις απαραίτητες συμβουλές που πρέπει να δώσει μία μητέρα στο παιδί της. Και αφήστε τώρα βασιλικές πρόνοιες, προίκα της Σοφίας κλπ. Είναι άλλη κουβέντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου