Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Εφημερίδα «Ριζοσπάστης», 13 Δεκεμβρίου 1924.

Εφημερίδα «Ριζοσπάστης», 14 Δεκεμβρίου 1924.
Ενώ η οικονομική κρίση, η οποία στην ουσία δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της αξιακής κρίσης και του εκπεσμού των όσων θεωρούσαμε δεδομένα σε μια χώρα η οποία αυτοπαγιδεύτηκε στην ψευδο-ευμάρεια του καπιταλισμού και δάγκωσε για καλά το τυράκι της ψευδεπίγραφης ζωής με δανεικά και χωρίς ιδανικά, βαραίνει τα κεφάλια όλων ως άλλη δαμόκλειος σπάθη και ενώ ο Έλληνας παλεύει για μια φρατζόλα ψωμί κυριολεκτικά στις ουρές των διάφορων συσσιτίων, κάποιοι έχουν βάλει ως στόχο εδώ και δεκαετίες το μεγάλο κοσμηματοπωλείο που λέγεται Μακεδονία και Θράκη.
Εις εξ αυτών όπως αποδεικνύεται εγγράφως πλέον, με βάση τα ντοκουμέντα που παραθέτω εδώ, είναι και το «πολύ» Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, το προ του 1924 ονόματι ΣΕΚΕ, το οποίο ακολουθώντας την διαδικασία της «μπολσεβικοποίησης» υπέγραψε όρους πλήρως ανθελληνικούς προκειμένου να λάβει το όνομα franchise του ΚΚ έπειτα από το έκτακτο συνέδριο το οποίο συγκαλείται από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου του 1924, τις θέσεις του οποίου παραθέτω επίσης εδώ.
Τα ντοκουμέντα τα οποία θα δείτε εδώ δεν πρόκειται για χαρτιά με στοιχεία κατασκευασμένα και αποκτούν ιδιαίτερη αξία διότι προέρχονται από το ίδιο το όργανο του κόμματος του ΚΚΕ, την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» (όπου ρίζες βάζει ο καθένας αυτό που όλοι φανταζόμαστε). Δείτε λοιπόν μέσα από τον ίδιο τον «Ριζοσπάστη» του τότε, το πως αντιμετωπίζει το ΚΚΕ το ζήτημα της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης. Φαντάζομαι δε, πως όσοι διαβάζετε το παρόν δεν θα έχετε καμιά αμφιβολία περί του αντιθέτου σχετικώς με τον ρόλο του ΚΚΕ. Όμως αυτά παρατίθενται γενικώς και για όσους έχουν ανοιχτό μυαλό προκειμένου να τα διαβάσουν, να φρίξουν και να σκεφτούν.

«Ριζοσπάστης», 13 Δεκεμβρίου 1924
Στήλη «Το Μακεδονικό ηφαίστειο», Άρθρο με τίτλο «Η ιμπεριαλιστική κατάκτηση της Μακεδονίας και ο απελευθερωτικός αγώνας των Μακεδόνων».
«Η επιδρομή της ανεπτυγμένης ήδη σωβινιστικής μπουρζουαζίας των γειτονικών βαλκανικών κρατών, η διείσδυση των οργάνων της ανάμεσα στους μακεδονικούς πληθυσμούς - παρεμπόδιζε και διατάραξε την ομαλή πορεία της εθνικής εξελίξεως των και έτσι παρουσιάστηκε στην Μακεδονία το φαινόμενο ενός λαού από τον οποίον αφαιρείται το δικαίωμα να ονομάζεται με το όνομα της πατρίδος του, ο οποίος οφείλει θέλοντας και μη, να είναι Έλληνας, Βούλγαρος, Σέρβος, πάντως οτιδήποτε άλλο από Μακεδόνας».
«Ήλθε έπειτα το κομμάτιασμα της Μακεδονικής πατρίδος, ο άγριος εκπατρισμός και βίαιος εκσερβισμός, εκβουλγαρισμός και εξελληνισμός».
«Μπροστά σε αυτόν τον αγώνα, το ελληνικό, το βαλκανικό προλεταριάτο και τα Κ.Κ. αντιμετωπίζουν ορισμένα καθήκοντα θεμελιώδους σπουδαιότητας, τόσο για την βασική προγραμματική θέση του ταξικού αγώνος των, όσο και για την επιτυχία του τελικού των σκοπού, που είναι το γκρέμισμα της μπουρζουαζίας και μαζί με αυτό το σπάσιμο κάθε εθνικού ζυγού».

«Ριζοσπάστης», 14 Δεκεμβρίου 1924
Μανιφέστο του τελευταίου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος (26 Νοεμβρίου - 4 Δεκεμβρίου 1924), Θέση Νο 4 «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη»!
«Η ευρωπαϊκή μπουρζουαζία καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη».
«Με τις «εθνικές» προπαγάνδες και με τις μηχανορραφίες αγωνίζονται για την καταπάτηση όλης της Μακεδονίας».
«Η Ελληνική μπουρζουαζία αφού τους εξεσπίτωσε, τους εσώρευσε σαν σαρδέλλας βιαστικά 700.000 δυστυχισμένους πρόσφυγας, όχι για να τους εγκαταστήσει παρά για να εποικίσει τον ντόπιο Μακεδονικό πληθυσμό και να ‘χει τους πρόσφυγες αυτούς έτοιμο κρέας για τα κανόνια στον πόλεμο τον καινούριο».
«Όπως η Βουλγαρική και η Σερβική, έτσι και η Ελληνική πλουτοκρατία, καταδυνάστευσε ένα μέρος του Μακεδονικού και Θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, είναι αδύνατον να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό».
«Η ντόπια μπουρζουαζία είναι ο εθνικός δυνάστης του Μακεδονικού και Θρακικού λαού».
«Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει την Μακεδονία και την Θράκη, δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον κοινωνικό ζυγό που βαρύνει επάνω μας».
«Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για την ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη».
Κάντε ένα ψάξιμο στα φύλλα του «Ριζοσπάστη» εκείνον τον καιρό και θα βρείτε πολλά «ωραία» τέτοια που φανερώνουν τον αντεθνικό ρόλο του ΚΚΕ. Τώρα πως ένα κόμμα με αεθνική ιδεολογία που βλέπει παντού την μπουρζουαζία και την κάθε λογής πλουτοκρατία, κόπτεται για την εθνική ανεξαρτησία Μακεδονίας και Θράκης εδώ και ενενήντα κοντά χρονιά, αυτό είναι απορίας άξιον. Έπεται συνέχεια λοιπόν και για την Θράκη, πέραν της Μακεδονίας.
Να ποιός ήταν ένας από τους όρους για το πρώην ΣΕΚΕ προκειμένου να ενταχθεί στην κοινωνία των ΚΚ. Για την αποκατάσταση όμως του δικαίου το στέλεχος του ΣΕΚΕ Γ. Κορδάτος ο οποίος προς τιμήν του αντετάχθη στην θέση αυτή της Γ’ Διεθνούς, διεγράφη και δεν επανήλθε ποτέ στις τάξεις του ΚΚΕ.
Τα κείμενα που παρέθεσα βρίσκονται στα ως άνω αναφερθέντα φύλλα του «Ριζοσπάστη». Εδώ να ευχαριστήσω την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος για την φοβερή δουλεία όσον αφορά την ψηφιοποίηση. Χιλιάδες φύλλα εφημερίδων μπορεί να βρει κάποιος στον παρακάτω σύνδεσμο


Από "Ελληνικές γραμμές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου