Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΙΑ

Η Πριγκίπισσα Αλεξία, γεννημένη στις 10 Ιουλίου 1965, είναι η μεγαλύτερη κόρη του Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β και της συζύγου του Βασίλισσας Άννας – Μαρίας. Το διάστημα μεταξύ 10 Ιουλίου 1965 και 20 Μαΐου 1967, οπότε γεννήθηκε ο αδελφός της Παύλος, υπήρξε η Πριγκίπισσα Διάδοχος του Ελληνικού Θρόνου.
Γεννήθηκε στο θερινό ανάκτορο του Μον Ρεπό της Κέρκυρας και η γέννησή της αναγγέλθηκε σε όλη τη χώρα με κανονιοβολισμούς και κωδωνοκρουσίες.
Η Πριγκίπισσα μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου μετέφερε την έδρα του ο Βασιλεύς έπειτα από το αποτυχημένο Αντικίνημά του της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των Συνταγματαρχών που σκοπό είχε να κάνει την Ελλάδα "κυρία του οίκου της" και να δημιουργήσει ένα νέο Δημοκρατικό πολίτευμα. Μετά το 1973 η Βασιλική Οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.
Τη βασική και μέση εκπαίδευση έλαβε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και συνέχισε τις σπουδές της στο Froebel College του Ινστιτούτου του Roehampton. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ με ειδίκευση στην Ιστορία και παρακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, από όπου έλαβε δίπλωμα master στην παιδαγωγική της προσχολικής ηλικίας (Early Childhood Intervention).
Εργάστηκε τρία χρόνια ως δασκάλα προσχολικής αγωγής σε σχολείο του Λονδίνου και αργότερα ανέλαβε θεραπευτική διδασκαλία σε ομάδες παιδιών με Σύνδρομο Ντάουν, στο Fundación Catalana Síndrome de Down της Βαρκελώνης.

Στις 9 Ιουλίου 1999 παντρεύτηκε στον ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνου τον ισπανό αρχιτέκτονα και αθλητή Κάρλος Μοράλες Κιντάνα (Carlos Morales Quintana), με τον οποίον απέκτησαν τρία παιδιά.

Την Αρριέττα Μοράλες υ ντε Γκρέτσια (Arrietta Morales y de Grecia), γεννημένη στις 24 Φεβρουαρίου 2002 στη Βαρκελώνη.
Την Άννα Μαρία Μοράλες υ ντε Γκρέτσια (Ana-Maria Morales y de Grecia), γεννημένη στις 15 Μαΐου 2003 στη Βαρκελώνη.
Τον Κάρλος Μοράλες υ ντε Γκρέτσια (Carlos Morales y de Grecia), γεννημένο στις 30 Ιουλίου 2005 στη Βαρκελώνη.

Η Αλεξία και η οικογένειά της κατοικούν στο Puerto Calero των Καναρίων Νήσων. Η ίδια είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Άννα – Μαρία» και της ιστιοπλοϊκής ομάδας Azur de Puig.

Η αρχική αναδημοσίευση από το φίλτατο blog "Βασιλόφρονες της Ελλάδος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου