Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

"Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ γιατί το κόστος της εξόδου θα ήταν μεγαλύτερο από τον πόνο που αποφέρουν τα μέτρα λιτότητας"
Ο Διάδοχος Παύλος μίλησε στην εκπομπή 'City Central' της Φρανσίν Λακουά, που προβάλλεται στο κανάλι Bloomberg Television.
Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ.
Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για μετάφραση μέρους της συνεντεύξεως.
...Το 85% των Ελλήνων δηλώνει στις δημοσκοπήσεις ότι θέλουν να παραμείνουν στο Ευρώ. Όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη.
Το ερώτημα είναι το πώς προτείνουν να το κάνουν και κάποιες από τις ιδέες (που προτείνουν) είναι πιο εφαρμόσιμες, πιο δυνατές από άλλες.
Πιστεύω πως χρειαζόμαστε μια δυνατή κυβέρνηση, που θα δουλέψει με την Ευρώπη γιατί αυτό θα μας βοηθήσει ουσιαστικά στην Ελλάδα.
Δ: Ποιά μπορεί να είναι η καλύτερη έκβαση των εκλογών αν το αντι-μνημονιακό κόμμα κερδίσει; Θα μπορέσουν να παραμείνουν στο Ευρώ;
Αυτό που θα ήθελα να δω είναι να βρουν τα κόμματα έναν τρόπο να διαπραγματευτούν με την Ευρώπη. Εάν πάμε επιτιθέμενοι, πιστεύω ότι θα δυσκολέψει πολύ τα πράγματα.
Πρέπει να κοιτάξουμε το απώτερο μέλλον. Εύκολα μπορεί να το παίξει κάποιος σκληρός. Δυστυχώς, είμαστε σε ένα μακροχρόνιο παιχνίδι και είτε μέσα είτε εκτός Ευρώ, ο πόνος θα είναι μεγάλος. Ο πόνος εκτός Ευρώ θα είναι πολύ μεγαλύτερος.
Μια δυνατή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί, αλλά μια κυβέρνηση που πάει για να επιτεθεί, πιστεύω πως θα μας βάλει σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Δ: Πιστεύετε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να επιζήσει χωρίς την Ελλάδα στο Ευρώ; Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας λέει πως η Γερμανία δεν θα επηρεαστεί (από έξοδο της Ελλάδας).
Η Ευρωζώνη δημιουργήθηκε, η δομή της είναι τέτοια, ώστε εάν φύγει μια χώρα, -είτε η Ελλάδα είτε οποιαδήποτε άλλη χώρα-, θα πάψει να υφίσταται. Θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη ονομασία, Ευρώ 2... ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε.. άλλα δεν θα είναι πλέον Ευρωζώνη.
Κανένας δεν το θέλει αυτό. Μπορεί να λειτουργήσει (η Ευρωζώνη) χωρίς μια χώρα; Ναι, μπορεί, αλλά τα κύματα που θα προκαλέσει ο κλονισμός θα είναι δυνατά και τα ζητήματα που θα τεθούν θα είναι καίρια.
Η Ελλάδα μπορεί να αναδομηθεί και να είναι ένα καλό μέλος της Ευρώπης, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς: Να ανασυγκροτηθούμε.

Ο Διάδοχος πλήρως ενημερωμένος για την Ελλάδα, καταθέτει τις απόψεις του για την απεμπλοκή της χώρας μας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου