Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ

Ακούμε κάποιους τον τελευταίο καιρό να μιλούν για σκάνδαλα επί Επταετίας. Λέρωσαν αυτοί την χώρα και λένε δεν φορτώνουμε και στην 21η Απριλίου κανά δυό.

Ας δούμε τι λένε και για τι σκάνδαλα μας τσαμπουνάνε:

"Η επταετία της Χούντας σημαδεύτηκε από σκάνδαλα και πολλές περιπτώσεις χρηματισμού και ευνοιοκρατίας. Τα πιο γνωστά είναι:
1) Το σκάνδαλο με τα λεγόμενα θαλασσοδάνεια του συνταγματάρχη Ιωάννη Λαδά που έμεινε κοροϊδευτικά στην ιστορία ως «ο κύριος καθαρά χέρια».
2) Το σκάνδαλο με τα σάπια κρέατα του συνταγματάρχη Μπαλόπουλου 
3) Οι τεράστιες χρηματικές δαπάνες για τα κοσμικά πάρτι και την πολυτελή ζωή του αντισυνταγματάρχη (ο Παπαδόπουλος τον έκανε υποστράτηγο) Μιχάλη Ρουφογάλη, που του είχε ανατεθεί η διεύθυνση της ΚΥΠ, δηλαδή του εθνικά κρίσιμου τομέα των μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος επίσης εξασφάλιζε τη χορήγηση δανείων σε υποστηρικτές της χούντας, επιβαρύνοντας τις ελληνικές δημόσιες τράπεζες.
Η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι επί χούντας γιγαντώθηκαν:
1) Ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του Αλέξανδρο Ματθαίου Υπουργό Γεωργίας,
2) Ο Λαδάς έκανε τον ένα ξάδερφό του στρατηγό και διοικητή της ΑΣΔΕΝ και έναν άλλο ξάδερφό του Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών,
3) Ο γαμπρός του Παττακού Ανδρέας Μεϊντάσης έγινε βαθύπλουτος παίρνοντας χαριστικά δουλειές από το Δήμο Αθηναίων.
Ο στρατηγός Βασίλης Καρδαμάκης διορίστηκε διοικητής της ΔΕΗ και ο στρατηγός Αλέξανδρος Νάτσινας (πρώην αρχηγός ΚΥΠ με τεράστιες ευθύνες για το σχέδιο ΠΕΡΙΚΛΗΣ και το παρακράτος) διορίστηκε Πρόεδρος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος διόρισε τον αδελφό του Κωνσταντίνο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, περιφερειακό διοικητή Αττικής και Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό διαδοχικά. Τον άλλο αδελφό του, Χαράλαμπο, τον διόρισε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Χαράλαμπος αποκαλούνταν ειρωνικά "μπον φιλέ" από τους αξιωματικούς της Χωροφυλακής, επειδή συνήθιζε να τρώει καθημερινά στα εστιατόρια ακριβών ξενοδοχείων μαζί με τη φρουρά του και τους υπαλλήλους του.
Τις χειρότερες εντυπώσεις (ακόμη και σε χουντικούς) προκάλεσε η διαμονή του Παπαδόπουλου σε πολυτελέστατη βίλα στο Λαγονήσι, που του παραχώρησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ως αντάλλαγμα στη σκανδαλώδη εύνοια με την οποία η Χούντα αντιμετώπιζε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου."

1) Τα θαλασσοδάνεια του Λαδά είναι μία ανύπαρκτη ιστορία, ψεύδος ασύστολο των αριστερών (ως συνήθως) για να μαυρίσουν εκείνη την περίοδο. Ο Λαδάς πέθανε πάμφτωχος στην Καλαμάτα. Τα θαλασσοδάνεια έπιασαν τόπο. Αλλιώς τώρα θα έτρωγε και θα έπινε με χρυσά κουτάλια. Αλλά αυτοί που προσέφεραν, τέτοια μοίρα έχουν.
2) Πράγματι "σκάνδαλο σάπιων κρεάτων" του Μπαλόπουλου υπήρχε, αλλά καταδικάστηκε σε φυλάκιση από την χούντα του Ιωαννίδη. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει κανείς τίποτα.
3) Βλέπουμε την επιβάρυνση. Γίνονταν έλεγχοι. Αλλιώς ο Ρουφογάλης θα είχε φάει ισόβια!!!! Κατά πόσο βάρυνε τις Ελληνικές δημόσιες τράπεζες φέρτε μας στοιχεία κομμούνια!!!
Τώρα η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι:
Ο Αλέξανδρος Ματθαίου υπήρξε Υπουργός κατά προτίμησιν του Μακαρέζου. Τον τελευταίο λόγο είχε ο Κόλλιας ο οποίος και δέχθηκε.
Ο Ραγκούσης πατέρας του σημερινού, αριστερού, "θολοπροοδευτικού", τέως βουλευτή Γ. Ραγκούση ήταν διοικητής της ΑΣΔΕΝ ήταν ξάδελφος του Λαδά;;;;
Ο γαμπρός του Παττακού έγινε βαθύπλουτος;;; Αλλιώς θα συντηρούσε και τα πεθερικά του. Αυτοί που έκαναν έργο δεν παίρνουν σύνταξη και ζουν πάμφτωχα. Δεν πήρε χαριστικά δουλειές. Πήρε αλλά όχι χαιστικά.
Ήταν φυσικό αφού στο καθεστώς ήταν στρατοκρατούμενο να διοριστούν διοικητές αξιωματικοί προσκείμενοι στην 21η Απριλίου και φυσικά αξιότεροι από τους σημερινούς.
Ο Παπαδόπουλος δεν είχε απαλλάξει τον ανιψιό του όταν έφαγε φυλάκιση στον Στρατό. Στα αδέλφια του έδειξε ανοχή διορίζοντας τα δύο αδέλφια του. Έντιμοι αξιωματικοί και δραστήριοι. Το μπον φιλέ δημιουργήθηκε από αξιωματικούς προσκείμενους στον Ιωαννίδη που δεν χώνευαν τον Παπαδόπουλο. Έφαγε 4,5 φορές στα εστιατόρια και οι κομμούνες το έκαναν 4.000 φορές.
Ο Παπαδόπουλος έδειξε ανοχή στο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Ελλάδος. Στον Ωνάση δεν έδειξε περισσότερη εύνοια. Απλά ήταν μία ένδειξη σεβασμού προς τον Παπαδόπουλο η παραχώρηση της βίλας στο Λαγονήσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου