Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


                                                ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
              ΕΝΝΟΙΕΣ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Α' – Όταν η Ελλάδα είχε Βασιλεία μεγαλωσε (επεξετάθη) πέντε φορες και δη:

1. Το έτος 1864 τα Επτάνησα προσαρτήθηκαν στην Ελλάδα (δόθησαν ως «δώρο») από την Ευρώπη, (Αγγλίαν), προς τον Βασιλέα Γεώργιο Α', δια την ανοδόν του στον Ελληνικό Θρόνο.

2. Το έτος 1881, επί Βασιλέως Γεωργίου Α', προσαρτήθηκε στον Εθνικό Ελληνικό κορμό, η Θεσσαλία μας και μέρος της Ηπείρου μας.

3. Τα έτη 1912-1913, επί Βασιλέων Γεωργίου Α' και Κωνσταντίνου ΙΒ', απελευθερώθηκαν και προσηρτήθηκαν στον Ελλαδικο χώρο, η Ήπειρος, η Μακεδονία, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη μας.

4. Τα έτη 1919-1920, επί Βασιλέως Αλέξανδρου Α', απελευθερώθηκε και προσηρτήθηκε στην ήδη Μεγάλη Ελλάδα, η Δυτική Θράκη μας.

5. Το έτος 1922 επί Αντιβασιλέως Κουντουριώτη είχαμε απώλεια της Ανατολικής Θράκης και Μικράς Ασίας. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και ο Ελληνικός Στρατός ενώ πολεμούσαν στην Μικρά Ασία ενάμισυ σχεδόν χρόνο, Σύμμαχοι, Βενιζέλος, Εβραίοι, Φιλελεύθεροι, ΣΕΚΕ εργάζονται για την νίκη του Κεμάλ.

6. Το έτος 1947, επί Βασιλέως Γεωργίου Β', απελευθερώθηκαν και προσαρτήθηκαν στην πατρίδα μας και τα Δωδεκάνησα (και άλλα νησια του Αιγαίου).


Β' - Όταν η Ελλάδα δεν είχε Βασιλεία, αλλά Προεδρευομένη Δημοκρατία (Αβασίλευτη), συρρικνώθηκε (σμίκρυνε) και είχε συνεχείς αστάθειες και πτωχεύσεις.

1. Το 1973-1974 (Γκιζίκης – Καραμανλής), απώλεια της Κύπρου κλπ.

2. Το 1996 είχαμε απώλεια των Ιμίων (Στεφανόπουλος – Σημίτης).

3. Το 2010 (Παπούλιας - Παπανδρέου), απώλεια της εδαφικής μας ακεραιότητος με υποθήκευση της Πατρίδος μας - Μνημόνιο.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ελλάδα με Βασιλεία δημιούργησε Εθνικό Μεγαλείο, ενώ η Ελλάδα με Αβασίλευτη υπέστη καταισχύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου