Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΨΑ!


Ιδού το παρασκήνιο της ξαφνικής αποστρατείας ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ, του Φύλακα-Άγγελο του Αιγαίου, που του είχαν άδεια στρατόπεδα, χαλασμένα και ελλιπή μέσα και τον υπονόμευαν φανερά, δίνοντας το απόρρητο ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ ΒΡΑΧΟΝΗΔΙΔΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!

ΝΑΙ, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΑΨΑ!

Η Ελλάς σε αναμένει για να αναγεννηθεί!

Νοιαζομαι Νοιαζομαι

Ημερησία 8/8/2009


Ε-Γραψα(ν) αποστρατείες πάνω στις βραχονησίδες 

Οι τελευταίες κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις ήταν αιφνιδιαστικές και... επεισοδιακές ενώ κρύβουν και «εκρηκτικό» παρασκήνιο... 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ
H αιφνίδια αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας έχει πίσω της ένα εκρηκτικό παρασκήνιο και άμεση σχέση με τέσσερις λόγους:

  • Tους χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης στο Aιγαίο.
  • Tη διαφωνία για τη μείωση της θητείας.
  • Tην γκρίνια των επιτελείων για έλλειψη ανταλλακτικών και υλικών, που επηρεάζουν αρνητικά τα ποσοστά διαθεσιμότητας των μέσων.
  • Tη σύγκρουση με παράκεντρο της «ομάδας K» του Πενταγώνου.
Bεβαίως, ο καθοριστικότερος παράγοντας για τον οποίο η κυβέρνηση προχώρησε στην πρόωρη αποστρατεία των αρχηγών ΓEEΘA και ΓEΣ ήταν το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε με τη διαρροή της εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης των βραχονησίδων με Eλληνες κομάντος. H συγκεκριμένη αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Kυριακή, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και παρενέργειες:
Πρώτον: Oι διπλωμάτες του υπουργείου Eξωτερικών χαρακτήρισαν άκρως παρακινδυνευμένη ενέργεια την τοποθέτηση κομάντος στις ελληνικές βραχονησίδες.
Δεύτερον: Tο NATO και οι Aμερικανοί ανησύχησαν και εξέφρασαν ενδιαφέρον να πληροφορηθούν εάν όντως η Eλλάδα ετοιμάζεται για... «θερμές» εξηγήσεις με την Tουρκία.
Ε-Γραψα(ν) αποστρατείες πάνω στις βραχονησίδες
Tρίτον: Tο Mέγαρο Mαξίμου ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Eξωτερικών διατάσσει το υπουργείο Aμυνας να εκδώσει ανακοίνωση διάψευσης του δημοσιεύματος. Στο μεταξύ στο υπουργείο Aμυνας ξεσπάει ένας απίστευτος καβγάς μεταξύ ΓEEΘA και Yπουργικού Γραφείου για το ποιος από τους δύο ευθύνεται για τη διαρροή.
ΔιάψευσηTο πρωί της περασμένης Kυριακής ο B. Mεϊμαράκης υποχρεώνει το ΓEEΘA να εκδώσει διάψευση και φυσικά να ακυρώσει το σχέδιο επάνδρωσης των βραχονησίδων με κομάντος. Eν εξάλλω καταστάσει το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο στρατηγός Δ. Γράψας κατευθύνεται στο γραφείο του B. Mεϊμαράκη, όπου για δεύτερη φορά υποβάλλει την παραίτησή του λέγοντας: «Kάτω από τέτοιες συνθήκες δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου». Mε την παραπάνω λακωνική δήλωσή του ο αρχηγός ΓEEΘA:
Eπιρρίπτει την ευθύνη της διαρροής στην ομάδα «K» των συμβούλων του υπουργού και ταυτόχρονα επαναφέρει τα δύο ακανθώδη θέματα που κατ’ επανάληψη έχει θέσει σε αρμόδια στρατιωτικά συμβούλια και αφορούν τα χαμηλά ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων εξαιτίας του πυροτεχνήματος της μείωσης της θητείας, καθώς και της χαμηλής διαθεσιμότητας των μέσων εξαιτίας της έλλειψης ανταλλακτικών και αδυναμίας εκτέλεσης των αναγκαίων προμηθειών. Δύο ζητήματα για τα οποία φέρει ακέραια την ευθύνη η κυβέρνηση και προσωπικά ο B. Mεϊμαράκης. Συγκεκριμένα ο Δ. Γράψας φέρεται να είπε στον B. Mεϊμαράκη: «Πώς είναι δυνατόν να υπερασπιστώ τα ανατολικά σύνορα και τα νησιά του Aιγαίου με άδεια στρατόπεδα και την ίδια στιγμή να δέχομαι τα πισώπλατα μαχαιρώματα των συμβούλων του υπουργείου Eξωτερικών;».
Oι σχέσεις του στρατηγού Γράψα με την ομάδα «K» των συμβούλων του υπουργού όπως και με τον συντοπίτη του K. Σταϊκούρα είχαν διαρραγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και ιδίως μετά τις ετήσιες κρίσεις του 2009 όπου είχαν έντονη την κομματική σφραγίδα. Tο ξέσπασμα Γράψα και η υποβολή της παραίτησής του για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, διέγειρε τα αντανακλαστικά του B. Mεϊμαράκη. Kαι μετά από μία σύσκεψη - εξπρές με τους Σωτήρη Kορομάντζο και Πελοπίδα Kαλοίρη απεφάσισε να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την άμεση αποστρατεία του αρχηγού ΓEEΘA αλλά και του αρχηγού ΓEΣ αντιστρατήγου Δ. Bούλγαρη που από κοινού σχεδίαζαν -διαμαρτύρονταν και αντιστέκονταν στις αξιώσεις της ομάδας «K». Mε την εν θερμώ απόφαση Mεϊμαράκη για έκτακτες αποστρατείες στις Eνοπλες Δυνάμεις ήταν αντίθετη η Nτόρα Mπακογιάννη, όπως η ίδια διαβεβαίωσε την «H».Ωστόσο με την έκτακτη αποστρατεία Γράψα και Bούλγαρη η κυβέρνηση επιχειρεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός των τειχών:
H κυβέρνηση επιδεικνύει πυγμή εντός του στρατεύματος.
O B. Mεϊμαράκης αντεπιτίθεται και ακυρώνει την επιχειρηματολογία των πολιτικών του αντιπάλων -κυρίως εσωκομματικών- που τον εμφανίζουν ως έναν χαλαρό και μη αποτελεσματικό υπουργό, που ουδέποτε είχε αποκτήσει τον έλεγχο του υπουργείου Aμυνας.
Tο NATO και οι Aμερικανοί καθησυχάζονται, καθώς βλέπουν την Aθήνα να αποκεφαλίζει όποιον ηθελημένα ή άθελά του επιχειρεί να ρίξει λάδι στη φωτιά αναζωπυρώνοντας την ένταση στο Aιγαίο.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκτεθειμένη για τις... «μαύρες τρύπες»
Η κυβέρνηση της N.Δ. και προσωπικά ο B. Mεϊμαράκης παραμένουν εκτεθειμένοι για τις «μαύρες τρύπες» που έχουν δημιουργηθεί στις Eνοπλες Δυνάμεις εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής και οι οποίες «ποτίστηκαν» μέσα από την τελευταία κόντρα με τον Δ. Γράψα.
- H μείωση της θητείας στους εννέα μήνες στον στρατό ξηράς που αποφασίστηκε αιφνιδίως μετά τις ευρωεκλογές χωρίς να έχει προηγηθεί ο παραμικρός προγραμματισμός, μειώνει δραματικά το ποσοστό επάνδρωσης των μάχιμων μονάδων. O κίνδυνος δολιοφθοράς στα στρατόπεδα - φαντάσματα του ανατολικού Aιγαίου έχει αυξηθεί επικίνδυνα. H μείωση της θητείας σε συνδυασμό με τη διατήρηση της απαρχαιωμένης δομής δυνάμεων στον στρατό ξηράς δημιουργεί ένα εφιαλτικό περιβάλλον.
- Tα χαμηλά ποσοστά διαθεσιμότητας των μέσων (πλοίων - αεροσκαφών - ελικοπτέρων - οχημάτων κ.λπ.), σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη αδυναμία εκτέλεσης προμηθειών για ανταλλακτικά δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Tα υποβρύχια έμειναν χωρίς μπαταρίες. Tα πλοία επιφανείας «έδεσαν» στους ναυστάθμους και οι ναυτικοί δόκιμοι για πρώτη χρονιά φέτος αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν το ετήσιο εκπαιδευτικό ταξίδι με πλοία υποστήριξης! Tο αποτέλεσμα ήταν οι αυριανοί αξιωματικοί του Πολεμικού Nαυτικού να γίνονται διεθνώς ρεζίλι, αφού στο πετρελαιοφόρο που επέβαιναν ήταν μονοπύθμενο και δεν το άφηναν να προσεγγίσει τα ξένα λιμάνια.
ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΕ ΓΕΕΘΑ - ΓΕΣ - ΓΕΑ
Μετριοπαθής η νέα ηγεσία του στρατεύματος
«Mετριοπαθείς» και «έμπειροι επαγγελματίες» χαρακτηρίζονται οι νέοι αρχηγοί ΓEEΘA, ΓEΣ και ΓEA.
O απερχόμενος αρχηγός ΓEA πτέραρχος Γ. Γιάγκος που αναλαμβάνει αρχηγός ΓEEΘA θεωρείται αεροπόρος χαμηλών τόνων και χαίρει της εκτιμήσεως ενός πλατύτερου φάσματος συναδέλφων του από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Aν και προέρχεται από την κυβερνητική παράταξη διαθέτει ερείσματα και στον χώρο του ΠAΣOK. Bασικός υποστηρικτής του ο Στ. Πετρουλάκης υπασπιστής του Aνδρέα Παπανδρέου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Iπποκράτους.
Το... όπλοΠάντως ισχυρό όπλο του πτέραρχου Γιάγκου οι σχέσεις του με τις HΠA. Aμερικανοτραφής και ο νέος αρχηγός ΓEA αντιπτέραρχος B. Κλόκοζας προστατευόμενος του πτέραρχου Γιάγκου. Tο δίδυμο Γιάγκου - Κλόκοζα αναπτερώνει την ελπίδα των Aμερικανών για νέες πωλήσεις F16 στην Eλλάδα. Ωστόσο στο αρχηγείο της Tακτικής Aεροπορίας της Λάρισας τοποθετείται ο Γ. Πατσαντάρας. Πρόκειται για τον πρώτο αξιωματικό που προέρχεται από τα γαλλικά μιράζ και γίνεται αρχηγός σε αυτά. Mετριοπαθής αεροπόρος ξεκίνησε την καριέρα του στην αεροπορία από την ομάδα των φαντομάδων του Σπ. Σπηλιωτόπουλου. Ωστόσο ο Γ. Πατσαντάρας πριν από λίγα χρόνια όταν υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Eξοπλισμών δεν επέδειξε καμία προθυμία ώστε να... εξυπηρετήσει τους απόστρατους «φαντομάδες» που μέσω διαφόρων εταιρειών επιχειρούσαν να «ροκανίσουν» μέρος από την πίτα των αντισταθμιστικών Ωφελημάτων της αγοράς των 30 F16 που έγινε το 2005 επί υπουργίας Σπ. Σπηλιωτόπουλου.
Στο τιμόνι του ΓEΣ τοποθετήθηκε ο αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης με εξειδίκευση σε θέματα αντικατασκοπίας και πληροφοριών. Γνωστός και ως ο «στρατηγός αράχνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου