Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ 

(Το κίνημα του λαού και της... "εργατιάς" ή "εργαθιάς")

Το 1981 όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της χώρας η ανεργία ήταν με επίσημα στοιχεία 4,1%. Το 2004 όταν παρέδωσε την εξουσία ήταν με επίσημα στοιχεία 11.4%.


 
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ:

●ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
 
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις«συνδικαλιστικές ελευθερίες» που έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου την δεκαετία του 1980. Οι εργάτες του δευτερογενούς τομέα νόμισαν οτι θα έχουν τη διοίκηση των εταιριών. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Αχαίας.
Ενώ ο νομός αποβιομηχανιζόταν ταχύτατα τα ποσοστά του κινήματος ανέβαιναν! Γιατί άραγε; Ειναι απλό: Παραδειγματικά η PIRELLI ηθελε να απολυσει 200 απο τους 1000 εργάτες που απασχολούσε. Τότε επενέβησαν αποφασιστικά οι «εργατοπατέρες» του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ και απαίτησαν την παραμονή όλων των εργατών στις θέσεις τους ή την απόλυση όλων. Φυσικά η pirelli τους απέλυσε όλους και έφυγε απο την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία ανέλαβε και διόρισε τους περισσότερους απολυμένους στον δημόσιο τομέα. Αντιλαμβανόμενοι όλα αυτά οι υπόλοιποι εργάτες προσπαθούσαν να κλείσουν και τα υπόλοιπα εργοστάσια με κίνητρο να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.
 
Τελικά το κόστος για τη χώρα ήταν τεράστιο αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ερχόταν στην Ελλάδα.
Οσο για τις δικλείδες ασφαλείας με τις οποίες ο Α.Π. «στρίμωξε» τους βιομηχάνους είδαμε πως οι τελευταίοι «έχασαν τον ύπνο τους». Απλώς έκλειναν τα εργοστάσια τους και τα μετέφεραν σε άλλες χώρες.
 
ΝΑΙ οι εργάτες πρέπει να προστατεύονται, όμως και οι επενδυτές χρειάζονται ένα ασφαλές κλίμα. Κανείς λογικός επιχειρηματίας δεν θα επενδύσει κεφάλαια έχοντας εις γνώσην του ότι δέν θα υπάρχει ασφάλεια της επένδυσης. Αύξηση των επενδύσεων σημαίνει αύξηση της ανάπτυξης και τελικά περισσότερες θέσεις εργασίας, δηλαδή μείωση της ανεργίας. Τόσο απλά!
 
Τελικά οι μόνοι χαμένοι της υπόθεσης ήταν οι ίδιοι οι εργάτες μακροπρόθεσμα, αφού οι επενδύσεις μειώνονταν συνεχώς με τις πολιτικές του κινήματος. Το πρόβλημα αυτό ο Ανδρέας Παπανδρέου το «έλυνε» διορίζοντας στο δημόσιο. Ένας φαύλος κύκλος ήταν το αποτέλεσμα. Η εργατική τάξη γρήγορα οδηγήθηκε σε αποσύνθεση, και σήμερα το όνειρο του κάθε Έλληνα (ακόμη και χωρίς απαραίτητη μόρφωση) είναι να μπεί στο δημόσιο. Πόσο μπορεί να αντέξει όμως ο δημόσιος τομέας; Από την άλλη πλευρά δέν μπορεί κανείς να αδικήσει κάποιον ο οποίος θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, έτσι όπως διαμόρφωσε την σημερινή κατάσταση το «κίνημα λαού» ΠΑΣΟΚ.
 
Αλλα είπαμε: όλες οι άλλες χώρες που έχουν δημιουργήσει ισχυρές βιομηχανικές υποδομές ειναι τελικά εργατοφάγες και δε κοιτάνε το συμφέρον τους. Γι αυτό και δεν υποφέρουν από ανεργία και οι αποδοχές των εργαζομένων τους είναι πολλαπλάσιες εν συγκρίσει με τα «ελληνικά σοσιαλιστικά μεροκάματα» της αστάθειας, της πείνας και της ανέχειας.
 
●Μετασχηματισμός δημοσίων υπαλλήλων σε "πατρικίους" της Ελληνικής κοινωνίας.
 
Συνεχείς αυξήσεις στα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων,ωστε να διευρύνεται συνεχώς το χάσμα των αποδοχών μισθωτών Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα. Ακόμα και οι εφοπλιστές πλέονζηλεύουν τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους με τα προνόμια* που τους έδωσε το ΚΙΝΗΜΑ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για μια προκύρηξη 3 θέσεων υπαλληλικού προσωπικού σε δημόσια υπηρεσία κατατέθησαν 3.500 αιτήσεις. Αξιοσημείωτο επίσης είναι να αναφέρουμε και το "παράβολο" κατάθεσης αίτησης για μια θέση στο δημόσιο (ή για μια θέση στον "ήλιο"), ένας νέος τύπος φορολογίας που καθιερώθηκε επι ΠΑΣΟΚ...
 
*Με τα προνόμια τα οποία έδωσε το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο τομέα, φτάσαμε σήμερα στο σημείο ενώ το 20% των Ελλήνων ζούν κάτω απο τα όρια της φτώχειας (επίσημα βάσει Eurostat), να υπάρχουν παράλληλα στελέχη του δημοσίου των οποίων οι ΜΗΝΙΑΙΕΣ αποδοχές αγγίζουν τα 3,5 εκατομμύρια δραχμές, και παράλληλα στα συμβόλαιά τους να υπάρχει ρητός όρος ότι σε περίπτωση απόλυσης, θα εισπράξουν ενός έτους μισθούς σαν αποζημίωση!!!   
 
Πλήρης εξαθλίωση την συνθηκών εργασίας και αποδοχών των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Το να δουλεύεις σήμερα στην Ελλάδα στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτι παραπάνω απο μαζοχισμός. Όνειρο πλέον του κάθε λογικού Ελληνα πολιτη είναι το δημόσιο,αλλιώς καλύτερα να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του και να τραβήξει για το πασαλιμάνι. Αυτό είναι το προοδευτικό κράτος ευημερίας και ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο από τότε που ανέλαβε εξουσία το 1981 φρόντισε η εξουσία να μετατοπισθεί δήθεν στον «λαό», δηλαδή σταΔημοσιοΥπαλληλικά συνδικάτα που παραδοσιακά ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ (ας μήν ξεχνάμε και την δοτή διοίκηση της ΓΣΕΕ επι διακυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου).
Το είδαμε αυτό και επί κυβερνήσεως Κ.Μητσοτάκη που τον ψήφισε το 47% των Ελλήνων και οι Σταμουλοκολλάδες δεν τον άφηναν να κυβερνήσει, μαζί βέβαια με το εκδοτικό κατεστημένο. Σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν ισχύει αυτό το φαινόμενο υπερίσχυσης του δημοσιουπαλληλικού τομέα έναντι του ιδιωτικουπαλληλικού, και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό.


ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΡΓΑΤΙΑ & ΤΟ ΛΑΟ (και τα αποτελέσματά τους)!!!

Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1981-1989 κυνήγησε την εργοδοσία με υψηλή φορολογία και συνεχείς ελέγχους/εφόδους της ΥΠΕΔΑ. Το αποτέλεσμα φυσικά αυτής της πολιτικής ήταν το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φυσικά ο υπερδιπλασιασμός της ανεργιάς, παρά το ότι είχε διορίσει και "την μισή Ελλάδα" στον δημόσιο τομέα.

Την περίοδο 1993-2004 η φορολογία πολλαπλασιάστηκε και σημειώθηκαν ρεκόρ λουκέτων των επιχειρήσεων. Βλέποντας λοιπόν τα χρέη να βουλιάζουν την χώρα και το δημόσιο έλλειμα να ξεφεύγει απο κάθε έλεγχο, η κυβέρνηση του Κ.Σημίτη διαφοροποίησε την πολιτική της, όχι στην μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, αλλα στην έλλειψη ελέγχων απο το κράτος στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Κατα την περίοδο 1996-2004 το τεράστιο βάρος το σήκωσαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατα ένα τεράστιο ποσοστό δούλευαν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με μισθούς πείνας. Τα κρατικά κλιμάκια ελέγχων δεν τολμούσαν να πράξουν τις μεθόδους της πρώτης οκταετίας, αφού οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είχαν μειωθεί σημαντικά και ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθουν στην αβάστακτη φορολογία ήταν να περικόψουν τις δαπάνες για τους εργαζομένους. Το ΠΑΣΟΚ δέν τολμούσε να κυνηγήσει πλέον την εργοδοσία όσον αφορα τα εργασιακά δικαιώματα, αφού η ανεργία έφτασε το το 2002 στο 11,9%, αλλα και ποτέ δεν τόλμησε να ελαφρύνει την απαράδεκτη υψηλή φορολογία.

Οι ελέγχοι των επιχειρήσεων απο το κράτος πλέον, δεν είχαν να κάνουν με την ανασφάλιστη εργασία, αλλα με την φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων!!! (Εξ' ού και το ΣΔΟΕ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:  Η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η απίστευτα υψηλοί δείκτες ανεργίας και οι μισθοί πείνας των εργαζομένων ΠΑΣΟΚ 520 Ευρώ/μήνα έγιναν κανόνας στην Ελλάδα.

●ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :

=> ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ: Το 2002 είχαμε το ρεκόρ του1.008.642 (ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ+) απολύσεων! ΕΔΩ

=> ΡΕΚΟΡ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: Ρεκόρ Ανεργίας (Κατεγεγραμένης μόνο) 11,9%!!! στα μέσα του 2002!

=> ΡΕΚΟΡ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Το 2003 έκλεισαν 143.323 επιχειρήσεις εν Ελλάδι!

ΕΠΙΣΗΣ :Μεγάλος αριθμός Ελληνικών επιχειρήσεων, βλέποντας την συνεχή φορολογική αφαίμαξη,  μετακινήθησαν μόνιμα στην Βουλγαρία ή άλλα κράτη τα οποία δίδουν κίνητρα στους επιχειρηματίες να επενδύσουν, χωρίς να τους εξοντώνουν με τις υψηλές φορολογίες τύπου ΠΑΣΟΚ.
 
=>ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κατα τις περιόδους διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Τα αποτελέσματα της εξοντοτικής φορολογίας, και μετά απορούν όλοι γιατί η Ελλάδα είχε τόσο υψηλή ανεργία!!!
 
Το ΠΑΣΟΚ είχε το θράσος να κατηγορήσει την κυβέρνηση Καραμανλή (2004) λόγω του ότι μείωσε κατα 10% την φορολογία των επιχειρήσεων. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι εργαζόμενοι θεώρησαν ότι αυτή η μείωση είναι κόντρα στα συμφέροντά τους!!!
 
Και εδώ διακρίνεται καθαρά το χαμηλό επίπεδο μεγάλης μερίδας εργαζομένων που στηρίζουν το κίνημα. Θεωρούν την εξαθλίωση των επιχειρήσεων υπέρ τους...

►Παγκόσμιες πρωτοτυπίες ΠΑΣΟΚ για τους εργαζομένους:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ No1:
 
Επι διακυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου απαγορευόταν στους εργοδότες να δίνουν μεγαλύτερο μισθό από τον προβλεπόμενο στους υπαλλήλους τους και όσοι εργοδότες παραβίαζαν αυτό τον νόμο (δηλαδή όσοι έδιναν μεγαλύτερο μισθό στους εργαζομένους τους) οδηγούνταν στα δικαστήρια.
 
'Ουτε ο Φράνκο στην Ισπανία δεν τόλμησε να κάνει τέτοια ************  στους εργαζόμενους! Το τόλμησε εν Ελλάδι όμως το κόμμα του λαού και του... εργάτη'

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ No2:
 
Το 1994, επι διακυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου επιχειρήθη να ισχύσει στην Ελλάδα η εβδομάδα των 4 ημερών εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, προβλέποντας να σηκώσει το ΒΑΡΟΣ όλης αυτής ενέργειας ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. Κατόπιν χλευασμού και κατακραυγής απο όλες τις χώρες της Ευρωπαικής ένωσης, το εγχείρημα τελικά δέν εφαρμόσθη.
 

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ Για την νεολαία (και όχι μόνο) της πατρίδας μας! 

Από 4,1% που την παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1981 μας την παρέδωσε στο 8,3% το 1989, και απο 9,4% που την παρέλαβε το 1993 μας την παρέδωσε στο 11.4% το 2004 (Είχε φτάσει στο11.9% μόνο η κατεγεγραμένη ανεργία, και έπεσε στο 11.4% λόγω των Ολυμπιακών αγώνων / Ολυμπιακών έργων).

 

Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες μάλιστα, εξέφραζαν το φόβο ότι αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, η ανεργία θα γιγαντωθεί και θα ακουμπήσει το 15%.

 

Η πλήρης ασυνειδησία και το καθαρό "δούλεμα" για τους νέους. Προσωπική δέσμευση Σημίτη, το "κοινωνικό κράτος" και η εξαγγελία για 600.000 Νέες θέσεις εργασίας!!! Το άκρον άωτον της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ και της ΞΕΦΤΙΛΑΣ, στην έναρξη της "Κοινωνικής τετραετίας" Σημίτη 2000-2004!

● ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο κόσμος του Επενδυτή" 7-8 Μαΐου 2005 Τεύχος ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σελίδα 2 : Από το κύριο άρθρο «Κακοπληρωμένη και απορυθμισμένη εργασία» του Αλέκου Καλύβη, αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ. =>"Η διατήρηση των αμοιβών σε χαμηλό επίπεδο αποτέλεσε κύριο εργαλείο διατήρησης του χαμηλού εργασιακού κόστους. Ενδεικτικά την περίοδο 1981-2004 το μοναδιαίο κόστος εργασίας (σε πραγματικούς όρους) μειώθηκε κατά 30% και οι πραγματικοί μισθοί στο σύνολο της οικονομίας κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα το 1998 με εκείνα του 1982,ενώ η εν συνεχεία αύξησή τους ήταν κατά πολύ κάτω από την άνοδο της παραγωγικότητας.
Από την άλλη πλευρά, η ιδιαίτερη ανάπτυξη της παράνομης ευελιξίας στην ελληνική αγορά εργασίας συνδέεται με την σημαντική θέση που κατέχει η «μαύρη» εργασία. Σήμερα, πάνω από το 25% των επιχειρήσεων είναι αναπόγραφες."


ΤΟ ΝΕΟ... ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του στις 20 Ιανουάριου 2004 στο Λαύριο είπε τα παρακάτω - σε ελεύθερη απόδοση - τα οποία ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (γιατί άραγε;): «Πώς θα λύσω την ανεργία; θα δώσω δικαίωμα στις επιχειρήσεις να μην ασφαλίζουν τους νέους για τα πρώτα πέντε χρόνια εργασίας τους.»

Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο 2004 είπε τα παρακάτω - σε ελεύθερη απόδοση - τα οποία ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ (γιατί άραγε;): «Πώς θα λύσω το συνταξιοδοτικό; προτείνω στους συνταξιούχους να κάνουν baby sitting σε οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς! Ορίστε έξτρα εισόδημα»
 
Γιώργος Παπανδρέου σε προγραμματικές του δηλώσεις την περίοδο αλλαγής ηγεσίας (ΦΕΒ2004):Είμαστε υπέρ της μερικής απασχόλησης, διότι δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας και μειώνεται σημαντικά η ανεργία!!!
Για το συγκεκριμένο θέμα, σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ξεσηκώθηκαν μέλη του κινήματος εναντίον του χαρακτηρίζοντας αυτό το μέτρο "ταφόπλακα του κινήματος". Ένα μήνα μετά,ο Γιώργος Παπανδρέου για το ίδιο θέμα κατηγόρησε την ΝΔ ότι προωθεί το καθεστός της ημιαπασχόλησης, το οποίο αποδεκατίζει και παραλύει τον κοινωνικό ιστό και τους Έλληνες εργαζομένους!!!
 

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Επι 20 χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν κατάφερε να λύσει το μακροχρόνιο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλα με απίστευτες νομοθετικές τροποποιήσεις κατέστησε το υπάρχον ασφαλιστικό στο χειρότερο εν συγκρίσει με όλες τις άλλες Ευρωπαικές χώρες.

Ένσημα, όρια συνταξιοδότησης και πατέντες για τους εργάτες:

Οι συντάξεις και τα ποσά που καταβάλλονται στους συνταξιούχους δεν υπολογίζονταν βάσει των αναλυτικών συγκεκριμένων ημερομισθίων/ασφαλιστικών εισφορών όπως ισχύει στο εξωτερικό (ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ), αλλα βάσει συγκεκριμένου αριθμού ενσήμων που είχε καθοριστεί ώς "όριο". Με απλά λόγια εάν κάποιος εργαζόμενος είχε 7499 ένσημα και όχι 7500 που είναι σε ορισμένες κατηγορίες το όριο, δέν θα ελάμβανε ολόκληρη την σύνταξη που δικαιούταν αλλα μειωμένη.

Η κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2007 άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο δίνοντας στους εργαζομένους την δυνατότητα να "αγοράσουν" έστω τα υπολειπόμενα ένσημα ωστε να καταφέρουν να λάβουν πλήρη σύνταξη. Επι ΠΑΣΟΚ δεν είχαν αυτό το δικαίωμα, πολύ απλά διότι το "κοινωνικό σύστημα" του κινήματος υπολόγιζε ότι θα υπήρχε ένα ποσοστό ασφαλισμένων το οποίο δεν θα κατάφερνε να φτάσει το όριο ενσήμων, και έτσι θα έχανε το δικαίωμα της πλήρους συνταξιοδότησης. Είναι κι αυτό άλλο ένα "έργο" ΠΑΣΟΚ εναντίον των ιδιωτικών υπαλλήλων!!!

Στο εξωτερικό το σύστημα υπολογίζει τα ημερομίσθια και όχι συγκεκριμένο ελάχιστο αριθμό για την καταβολή της σύνταξης (Αναλογική Σύνταξη). Εαν πχ κάποιος έχει δουλέψει 2 χρόνια σε όλη του την ζωή, δικαιούται σύνταξη μετα το 55ο ή 60ο έτος της ηλικίας του,έστω και ελάχιστη,αφού διαιρούνται τα ημερομίσθια με τον αριθμό της πλήρους σύνταξης και βγαίνει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΑ το συντάξιμο ποσό που δικαιούται. <πχ εάν η πλήρης σύνταξη ενός κράτους σε ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό ταμείο είναι 1000Ευρώ στα 35 έτη=> Με 2 έτη πλήρους απασχόλησης η σύνταξη που δικαιούται ο εργαζόμενος είναι 1000/35Χ2=70Ευρώ, με 3 έτη 105Ευρώ, με 20 έτη 700Ευρώ κτλ.


Η "κοινωνική δικαιοσύνη" ΠΑΣΟΚ:

Πόσες φορές αλήθεια σας έχει τύχει να ερωτηθείτε κατα την επίσκεψή σας σε ένα ιδιωτικό ιατρείο εάν έχετε ασφάλιση δημοσίου? Πόσες φορές αισθανθήκατε ότι τα χρήματα που δαπανάτε για την ασφάλισή σας (οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι απο τις υψηλότερες στον κόσμο) πηγαίνουν χαμένα και δεν σας προσφέρουν ουτε τα μισά απο τα προνόμια που έχει ένας δημόσιος υπάλληλος?

Ο δημόσιος υπάλληλος επι ΠΑΣΟΚ είχε το καλύτερο ταμείο σε περίθαλψη και προνόμια ασφαλισμένου,το ταμείο ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ενώ ο ιδιωτικός υπάλληλος, ο ελεύθερος επαγγελματίας και οι υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις είχαν τα χειρότερα ταμεία σε επίπεδα περίθαλψης και προνόμια (ΙΚΑ,ΤΕΒΕ,ΝΑΤ,ΤΣΑ κτλ). Επι ΠΑΣΟΚ και ειδικά την οκταετία Σημίτη 1996-2004 το πρώην "καλύτερο" ταμείο ΤΑΞΥ (Ξενοδοχουπαλλήλων) έχασε μεγάλο μέρος των προνομίων που είχε για τους ασφαλισμένους του, το ΙΚΑ κατήντησε ένα απο τα χειρότερα ταμεία και ο μόνος ασφαλιστικός φορέας ο οποίος προσέφερε (και προσφέρει) αξιοπρεπή περίθαλψη, δικαιώματα και συντάξεις στους ασφαλισμένους του είναι το ταμείο του δημοσίου!


ΠΑΣΟΚ, ο σωτήρας των συνταξιούχων (Λ.Α.Φ.Κ.Α.):

Το 1991 η Κυβέρνηση Μητσοτάκη (έχοντας κληρονομήσει ενα απίστευτης κλίμακας δημοσιονομικό έλλειμα - Βλέπε "Τα οικονομικά θαύματα Ανδρέα") καθιέρωσε τον Λ.Α.Φ.Κ.Α. (Λογαριασμό Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικών Ασφαλίσεων) με σκοπό την μείωση των ελλειμάτων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, τα οποία ήταν στο όριο της πτώχευσης απο την οκταετία της αλλαγής. Ο σχεδιασμός του ΛΑΦΚΑ προέβλεπε την αυτόματη κατάργηση του το έτος 2000.

Οι οικονομολογικές αυθεντίες όμως του ΠΑΣΟΚ αντί να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα και να καταργήσουν τον ΛΑΦΚΑ το 2000, επέκτειναν χρονικά την διατήρησή του! Το 2004 ένας συνταξιούχος διεκδίκησε δικαστικά τα χρήματα που κατακρατούνταν μέσω της σύνταξής του για το ΛΑΦΚΑ. Ο άρειος πάγος τον δικαίωσε και έτσι η κυβέρνηση Καραμανλή ανακοίνωσε την άμεση καταβολή αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ των τελευταίων 5 ετών για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και των τελευταίων 3 ετών για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα. Απ ότι φαίνεται όμως η κυβέρνηση δεν προέβλεψε αρχικά για το εάν τα ταμεία του κράτους έχουν την δυνατότητα της άμεσης εφαρμογής του σχεδίου καταβολής των αναδρομικών, και τελικώς ανακοινώθηκε ότι η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα μέσω δόσεων. Ακούγοντας την τελική απόφαση της κυβερνήσεως, οι Έλληνες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εναντίον της κυβερνήσεως Καραμανλή, η οποία και κατάργησε τον ΛΑΦΚΑ.

Έτσι η ΝΔ βγήκε ως ο "κακός", ενώ το ΠΑΣΟΚ (το οποίο επέκτεινε χρονικά την διατήρηση του ΛΑΦΚΑ) ο "σωτήρας των συνταξιούχων".


ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ... ΕΡΓΟΔΟΣΙΕΣ
Η Κωνσταντίνα είναι μία από τις εκατοντάδες μετανάστριες εργάτριες που εργάζεται χρόνια σαν καθαρίστρια σε καθεστώς υπενοικίασης. Είναι γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών-στριών και Οικιακού Προσωπικού, μάχιμη συνδικαλίστρια, γνωστή για τη στάση της σε πολλά αφεντικά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει σε κόντρα με την εργοδοσία «ΟΙΚΟΜΕΤ» διεκδικώντας ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων γι’ αυτήν και τις συναδέλφισσές της και καταγγέλοντας τις παρανομίες στη μισθοδοσία. Έχει προηγηθεί η εκδικητική απόλυση της μητέρας της από την ίδια εταιρεία, δυσμενής μετάθεση της ίδιας στο Μαρούσι ενώ εκκρεμεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 5/1/09 ύστερα από καταγγελία της. Πράγματα καθόλου άγνωστα στο χώρο των εταιρειών καθαριότητας και υπενοικίασης εργαζομένων. Ίσα - ίσα.

Οι καθυστερημένες συμβάσεις, τα κλεμμένα μεροκάματα, οι κλεμμένες υπερωρίες, η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά που υπογράφουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτά που πραγματικά παίρνουν, η επιλογή σχεδόν αποκλειστικά μεταναστριών και μεταναστών με πράσινη κάρτα ώστε να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, η μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, πάντα με την κάλυψη του δημοσίου και των μιζαδόρων στελεχών του, που γνωρίζουν, υποθάλπουν και ενισχύουν τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, συνθέτουν τον κανόνα στους εργολάβους καθαριότητας.

Ειδικά στην «ΟΙΚΟΜΕΤ», μια πανελλαδική εταιρεία καθαρισμού και υπενοικίασης εργατών, ιδιοκτησίας Νικήτα Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ που απασχολεί «επίσημα» 800 εργαζόμενους (οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν τουλάχιστον για διπλάσιους ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχουν περάσει πάνω από 3000), η εργοδοτική παρανομία αποτελεί καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Δουλεύουν 6 ώρες και πληρώνονται για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει το αφεντικό την ένταξή τους στα βαρέα. Τρομοκρατούνται, μετατίθενται δυσμενώς, απολύονται και εκβιάζονται με οικειοθελή αποχώρηση (εργαζόμενη απειλήθηκε από την εργοδοσία, κρατούμενη για 4 ώρες σε χώρο της εταιρείας μέχρι να υπογράψει την παραίτησή της). Το αφεντικό στήνει εργοδοτικό σωματείο για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ενώ απολύει και προσλαμβάνει κατά βούληση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο εργασιακής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης.

Νικήτας Οικονομάκης: πρώην γενικός γραμματέας της ΕΟΕΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε) με αρπαχτές εκατομμυρίων ώς επιδοτήσεις του αθλητικού καράτε, και ένα παρελθόν πλούσιο σε μαφιόζικη δράση και πλήρη κρατική κάλυψη από τα ΠΑΣΟΚικά λαμόγια-εγκληματίες


Τα γραφεία της εταιρείας του Νικήτα Οικονομάκη, είναι στον Πειραιά Αριστείδου 16. Όπως κάθε σωστή εταιρία μαύρης εργασίας, διαπλεκόμενης με το δημόσιο και τις κυβερνήσεις, δεν χρειάζεται να έχει site. Και δεν έχει. Όταν οι δουλείες πάνε "μιλημένες", δεν υπάρχει ανάγκη να έχεις ούτε δημόσιο πρόσωπο, ούτε να κάνεις διαφήμιση της εταιρείας. Όλα γίνονται στο σκοτάδι όπως ταιριάζει σε δουλέμπορούς και νονούς της νύχτας. Χαρακτηριστικό είναι ότι νομικός σύμβουλος της ΟΙΚΟΜΕΤ είναι ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου