Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ & "ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ"


ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Από το δυτικό προσανατολισμό της χώρας, την ένταξη στην Ε.Ο.Κ., τον προσανατολισμό προς την οικονομία της ελεύθερης αγοράς, τις ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι ακόμη και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια για τα οποία ο νέος αρχηγός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δήλωσε σε συνέντευξή του υπέρ... Όλες αυτές τις θέσεις τις υπερασπιζόταν παγίως η Ν.Δ. και τις πολεμούσε λυσσαλέα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μέχρι να τις αποδεχθεί κάποια στιγμή εκ των πραγμάτων αλλά χωρίς ποτέ να ζητήσει συγνώμη για το προηγούμενο δούλεμα......


●Α> ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ (ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70): Πολέμησε την ένταξη της χώρας στην Ε.Ο.Κ. και άφηνε να διαφανεί ότι όταν γίνει κυβέρνηση το 1981 θα αποχωρήσει. Τα συνθήματα "Έξω απο την ΕΟΚ, η Ελλάδα στους Έλληνες", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "ΕΟΚ, ο λάκος των λεόντων" ήταν στα χείλη κάθε "συντρόφου" του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα τα βιβλία του κινήματος δεν παρέλειπαν να κάνουν αναφορά στην "ΕΟΚ που θα οδηγήσει σε νέα δικτακτορία", με την υπογραφή μάλιστα του συντρόφου Σημίτη.

Η εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν αμφιλεγόμενη. Ήταν κατά των Αμερικάνων και γενικά κατά της Δύσης.

Υποστήριζε τις αραβικές χώρες και τον λεγόμενο αδέσμευτο ή Τρίτο Κόσμο και θεωρούσε ότι η Ελλάδα ανήκει εκεί. (Βικιπαίδεια-Ανδρέας Παπανδρέου-Διεθνής παρουσία). 

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι αποτελεί την πιο φιλοευρωπαϊκή πολιτική δύναμη!


●Β> ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ(ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70): Γνωστό και μη εξαιρεταίο το σύνθημα καθώς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έταζε στο πόπολο ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα διώξει τις βάσεις των αμερικάνων από τη χώρα......Σήμερα οι βάσεις ακόμη....φεύγουν και ο Κόλιν (Πάουελ) "συγκινείται" για τις "όμορφες" προεκλογικές εικόνες του "Yorgos" να κάνει τζόκινγκ και του εύχεται καλή επιτυχία!
 
●Γ> ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ 1981): Η συνέχεια γνωστή.....Δημιουργία των "πράσινων" και "γαλάζιων" καφενείων,το κίνημα των "πρασινοφρουρών" και της "πράσινης" κάρτας που γέμισε το δημόσιο με χιλιάδες μικρούς δικτατορίσκους και μια σταθερή προσήλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκτοτε στις διαχωριστικές γραμμές....
 
●Δ> ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ (ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ 1981): Η ρήση "καμμένη γή" χρησιμοποιήθηκε με έρεισμα το κάψιμο του ΜΙΝΙΟΝ και του Κατράτζος στην Αθήνα παραμονές των εκλογών του 1981. Πολλές αναφορές της εποχής αποδίδουν το κάψιμο των κρατικών πολυκαταστημάτων στους ίδιους τους οπαδούς του κινήματος, οι οποίοι λεηλατούσαν και έκαβαν δημόσιες περιουσίες ωστε να παρουσιαστεί η Ελλάδα ώς "καμμένη γή".
 
Ουδέποτε το κίνημα εξήγησε που βρήκε τα λεφτά που "μοίραζε" την πρώτη τετραετία... Η ιστορική αλήθεια βέβαια καταδεικνύει την αλόγιστη κατασπατάληση των Α' και Β' κοινοτικών πλαισίων στήριξης + τα ΜΟΠ, τα οποία διαχειρίσθηκε εξ' ολοκλήρου, και τα έδωσε ώς "παροχές" για να φαγωθούν αλόγιστα "στα μπουζούκια", και όχι για αναπτυξιακούς λόγους όπως προορίζονταν.
 
●Ε> "ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ."(ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ 1985): Με τη συνοδεία της γνωστής Αννούλας στις αφίσες... Μετά τις εκλογές (του 1985) φυσικά ακολούθησε η αυστηρή λιτότητα με πρωτεργάτη υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον Σημίτη... Παρόλα αυτά το εξωτερικό χρέος τετραπλασιάστηκε την περίδο 1981-1989 απο 23% σε 80% του ΑΕΠ, ενώ η ανεργία υπερδιπλασιάστηκε απο 4,1% σε 8,3%!!!

●ΣΤ> ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 'ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ' ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΔΕΚΟ - ΑΝΔΡΕΑΣ 1993: Αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ βλέποντας την πιθανότητα πτώχευσης της Ελληνικής οικονομίας εβάπτισε τις "ιδιωτικοποιήσεις" "αποκρατικοποιήσεις" και ακολούθησε πολύ καθυστερημένα μέρος της πολιτικής της ΝΔ 1990-1993. Ωστόσο δεν κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει την Ολυμπιακή Αεροπορία, και έτσι ο κάθε Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει τους αργόμισθους πάμπλουτους υπαλλήλους της και τις προκλητικές για τα ελληνικά δεδομένα αποδοχές τους, ενώ η Ευρωπαική Ενωση επέβαλλε συνεχώς πλήθος προστίμων πολλών δις στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω παράνομης οικονομικής εισφοράς πολλών δις απο το δημόσιο ταμείο στην χρεωκοπημένη Ολυμπιακή.
 
●Ζ> ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ (Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ 1996): Τελικά χάσαμε το λογαριασμό σχετικά με το πόσοι νέοι φόροι επιβλήθηκαν στην εικοσαετία του ΠΑ.ΣΟ.Κ, με το πόσο αυξήθηκε η φορολογία (50 νέοι φόροι την περίοδο 1996-2004) και με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο που σκαρφίστηκαν οι "σύντροφοι του λαού" για να μαζέψουν χρήματα! (βλέπε λογιστικούς και εξωλογιστικούς προσδιορισμούς του εισοδήματος των επιχειρήσεων, ρυθμίσεις ανέλεγκτων υποθέσεων,αντικειμενικά κριτήρια,συνάφειες και δε συμμαζεύεται...).
 
 
●Η> ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 600.000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (K.ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ 2000): Το που έχει φτάσει η ανεργία σήμερα είναι γνωστό αφού η πασοκική νοοτροπία δεν δημιούργησε μια παραγωγική γενιά επιχειρηματιών αλλά σε αντίθεση εξέθρεψε μια γενιά αεριτζήδων όπου η μεγαλύτερη μαγκιά ήταν να "αρμέξεις" καμμιά ευρωπαϊκή επιχορήγηση και να τη φας στα σκυλάδικα, στις ρωσίδες και στα καζίνο...

Σε συνδυασμό με την εξοντοτική φορολογία για τις επιχειρήσεις, οι απολύσεις εργαζομένων και το κλείσιμο επιχειρήσεων στην Ελλάδα γιγάντωσαν την ανεργία στο 11.9% το 2002.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" κατα το ΠΑΣΟΚ!!!

●Θ> "ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ"
(Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ-ΦΘΙΝΟΠ. 2003 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ" των 11 ευρώ αύξηση στο ταμείο ανεργίας)
 Την επόμενη μέρα διαβάζουμε στις οικονομικές εφημερίδες:«Σε έκτακτο δάνειο με διαδικασίες εξπρές ύψους 5 (ΠΕΝΤΕ) δισεκατομμυρίων ευρώ προέβη μόλις προχθές το ελληνικό δημόσιο,για να εξυπηρετήσει επείγουσες ταμειακές ανάγκες του πρώτου τριμήνου του 2004, ενώ το ταμειακό έλλειμα του ελληνικού δημοσίου έφτασε για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2003 το πρωτοφανές ποσό των 10 δις ευρώ...»

●Ι> ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ
(ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1993- ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ 1996 ΚΑΙ 2000) Αποτέλεσμα η εκροή δισσεκατομυρίων απο την Ελλάδα προς άλλες πιό "φιλελεύθερες" χώρες οι οποίες δέχονται αλλοδαπούς φοιτητές, και η μαζική μετανάστευση απο έλληνες οι οποίοι αναγκάστηκαν να μεταβούν στην αλλοδαπή για να σπουδάσουν (Ρουμανία, Ρωσία, Αγγλία,Βουλγαρία). Το 2004 ο Γ.Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, αναιρώντας την πολιτική θέση του κινήματος χάρη στην οποία κέρδισε τις εκλογές του 2000!!! Βέβαια για το προηγούμενο δούλεμα, ούτε λόγος να γίνεται... Εξάλλου, ο λαός πάντα ξεχνάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου